Laat je computer gratis repareren

Laat je computer gratis repareren

Voor 'eenvoudige' problemen met je pc of laptop kun je terecht in wijkcentrum De Ypelaer. Elke maandagochtend van 10 tot 12 uur is daar een deskundig iemand aanwezig om die op te lossen. Soms kan dat direct maar het kan ook voorkomen dat je je apparaat even achter moet laten. Reparatie is gratis, behalve als er onderdelen vervangen moeten worden. Die zullen wel betaald moeten worden.
Let op! De woensdagochtend is tijdelijk komen te vervallen. 

Lees Meer...

Akkoord gemeente Tilburg 2022-2026.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn al weer enkele maanden geleden gehouden. Van de door de Tilburgers gekozen partijen in de gemeenteraad hebben vier partijen (Groen Links, D66, VVD en PvdA) inmiddels een 'coalitieakkoord' bereikt.
Lees voor uitgebreide informatie: https://www.tilburgers.nl/coal....
In wijkcentrum De Symfonie wordt op dinsdag 31 mei vanaf 19.30 uur het akkoord door de onderhandelaars toegelicht. Wil je daar bij zijn, geef je dan even op via communicatie@tilburg.nl.

Wijkkrant Noord editie 3, april 2022

Wijkkrant Noord editie 3, april 2022

De Wijkkrant Noord is weer uit! Boordevol nieuws uit Tilburg Noord. Lees hem hier. In deze editie onder meer aandacht voor de documentaire gemaakt door het Wereldpodium genaamd, ‘Tilburg-Noord: Beleving en Betrokkenheid'. De wijkkrant kunt u ook downloaden via deze site, klik hier.

Oekraïnse vluchtelingen in Noord

Oekraïnse vluchtelingen in Noord

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg heeft besloten om tijdelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen in het pand aan De Schans 123 in Tilburg. Dit pand is eigendom van een private partij die deze locatie gaat herontwikkelen. Het gaat om de omvang van maximaal zo'n 50 vluchtelingen.

Lees Meer...

Sport- en spelmaterialen gratis te leen

Onder het motto ‘Sport toegankelijk maken voor iedereen’ slaan Decathlon Tilburg, ContourdeTwern en Self de handen ineen en vullen twee containers met sport- en spelmaterialen voor jong en oud. De materialen zijn vanaf 21 maart gratis bij het Zuiderkwartier te leen.

Lees Meer...

Wijkkrant Noord editie 2, maart 2022

Wijkkrant Noord editie 2, maart 2022

De wijkkrant Noord is weer uit! Met boordevol nieuws uit Tilburg Noord. Met de stand van zaken, over PACT Tilburg-Noord. Lees de wijkkrant hier. De wijkkrant kunt u ook downloaden via deze site, klik hier.

Werkgroep Activiteiten zoekt extra vrijwilligers

Werkgroep Activiteiten zoekt extra vrijwilligers

Zonder de coronabeperkingen kan de wijkraad weer grote activiteiten in de wijk organiseren. Begin mei willen we beginnen met een nieuwe buitenactiviteit op het grote terras van de Ypelaer aan de kant van het park en het aangrenzende speelpleintje van het Ypelaerpark. Begonnen wordt dan met een voor iedereen betaalbare lunch (kinderen gratis), muziek en lekkere hapjes ...

Lees Meer...

Je kunt weer kleding brengen

Je kunt weer kleding brengen

De Ruilwinkel in De Ypelaer is open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur. Door de coronamaatregelen zijn er al lange tijd niet meer zoveel spullen gebracht, terwijl er wel veel spullen zijn uitgedeeld. Nu kun je weer volop met kleding en kleine huishoudelijke artikelen naar de Ruilwinkel komen. Wil je gewoon je overtollige spullen doneren dan kan dat ook, want ...

Lees Meer...

Gedicht van onze dichteres uit Iran

Gedicht van onze dichteres uit Iran

Ook Firouze, onze dichteres uit Iran, heeft het gemak van het digitale tijdperk ontdekt. Ze heeft haar tekst in het Iranees ingesproken op Google Translate. Het resultaat leest u hieronder.

Lees Meer...

Wijkkrant Noord editie 1, febr. 2022

Wijkkrant Noord editie 1, febr. 2022

Hierbij de wijkkrant van uw wijk met dit keer o.a. een tekst over de Norbertijnenparochie in Tilburg Noord, een Katholieke parochie met nog volop mogelijkheden. De wijkkrant Noord is weer uit! Boordevol nieuws uit Tilburg Noord, lees hem hier. De wijkkrant kunt u ook downloaden via deze site, klik hier .

Mestverwerking in Tilburg-Noord?

Het provinciebestuur van Noord-Brabant heeft een vergunning verstrekt aan VTTI Bio Energy Tilburg om aan de rand van onze wijk een mestverwerkingsfabriek te bouwen. De beide wijkraden in Tilburg-Noord hebben daar samen met andere organisaties bezwaar tegen gemaakt. Ondertussen zijn de werkzaamheden echter al begonnen. Daarom wordt verzocht om de volgende petitie hiertegen te ondertekenen:
Geen mestfabriek in Tilburg-Noord - Petities.nl.

Lees Meer...

Ouderkamer De Dirigent

Ouderkamer De Dirigent

Hierbij het programma van Ouderkamer De Dirigent. 

Bekijk hier het Basisweekprogramma van ouderkamer de Dirigent.

Ouderkamer De Lochtenbergh

Ouderkamer De Lochtenbergh

Hierbij het programma van Ouderkamer Bs. De Lochtenbergh.

Bekijk hier het Basisweekprogramma voor de Ouderkamer van Bs. De Lochtenbergh..

Spreekuren Stichting Leergeld

Spreekuren Stichting Leergeld

Op diverse locaties in Tilburg-Noord heeft de Stichting Leergeld regelmatig spreekuren. Leergeld Tilburg is een organisatie, die zich richt op kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten om te voorkomen dat zij op sociaal vlak buitengesloten worden.

Lees Meer...

Bingo in De Ypelaer

Bingo in De Ypelaer

Elke donderdag is er een bingomiddag in wijkcentrum De Ypelaer. Deze wordt bij toerbeurt georganiseerd door K.B.O. Stokhasselt en Zonnebloem Stokhasselt. Iedereen is dan van harte welkom, Kom op tijd om teleurstelling te voorkomen.

Openingstijden wijkcentrum De Ypelaer vanaf 26 januari

Openingstijden wijkcentrum De Ypelaer vanaf 26 januari

Vanaf woensdag 26 januari is wijkcentrum De Ypelaer weer langer geopend. Ook de ontmoetingsruimte is dan weer open tot uiterlijk 22 uur. Dat geldt echter alleen als er 's avonds ook andere activiteiten georganiseerd worden.