Lees in je eigen taal

Straatgesprekken over de toekomst

Straatgesprekken over de toekomst

Via deze nieuwsbrief houdt de gemeente je op de hoogte van het laatste nieuws over de ontwikkelingen in Tilburg Noord. Met in deze editie onder andere een uitnodiging voor de straatgesprekken en een terugblik op het tweede Noordlab. Verder informatie over de ideeënbussen die op diverse locaties in Tilburg-Noord staan. En ten slotte nog de aankondiging van de wijkmanifestatie op woensdag 13 december. Daarover volgt later meer informatie.

Lees Meer...

Vrijwilligers bedankt!

Vrijwilligers bedankt!

De gemeente Tilburg wil ook dit jaar de vele vrijwilligers weer bedanken. Donderdag 7 december zijn zij van harte welkom bij bioscoop Pathé, locatie Olympiaplein. Je wordt daar ontvangen met een drankje en iets lekkers. Daarna kun je genieten van een film naar keuze. Er is een middag- en avondprogramma. Alleen actieve vrijwilligers kunnen zich vanaf dinsdag 24 oktober aanmelden voor deelname via de website www.vrijwilligersbedankt.nl.
Klik op 'Aanmeldprocedure' voor informatie.

Ruil- en weggeefwinkel Ypelaer

Ruil- en weggeefwinkel Ypelaer

De Ruilwinkel in wijkcentrum De Ypelaer is te vinden op de begane grond. Als je binnenkomt en direct linksaf gaat, loop je er zo binnen. Natuurlijk alleen tijdens de openingstijden. Je kunt er buiten de schoolvakanties voortaan elke maandag tot en met donderdag terecht en ook op de 1e zaterdag van de maand.
De openingstijden zijn...

Lees Meer...

Boodschappendienst Tilburg-Noord

Boodschappendienst Tilburg-Noord

Bent u slecht ter been? Of kunt u niet weg van uw woning? Sinds kort is er in Noord een service die door vrijwilligers wordt gerund: de Boodschappendienst Tilburg-Noord. Die is opgezet in samenwerking met ContourdeTwern. U kunt op hen een beroep doen: 1x per week doen ze in 1 winkel voor u boodschappen. Wanneer? Dat spreekt u zelf met hen af.

Lees Meer...

PC-problemen?

PC-problemen?

Voor 'eenvoudige' problemen met je pc of laptop kun je terecht bij de PC Repair Shop in wijkcentrum De Ypelaer. Dat geldt zowel voor het apparaat zelf als voor de software. Het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Dit betekent dat mogelijk niet alle problemen opgelost kunnen worden. Ook worden er geen pc's van Apple, tablets, printers en telefoons gerepareerd.

Lees Meer...

Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)

Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)

Al vele jaren zijn Francis, Corrie, Lia, Riny en Petra op maandag te vinden in wijkcentrum de Symfonie voor een uurtje gymmen. Hier organiseert Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) een wekelijks gymuurtje. Net als in andere wijken in Tilburg zet MBVO ook hier een beweegaanbod neer wat laagdrempelig is en dicht bij huis van 65-plussers. Het doel? Lekker samen bewegen en fit blijven.

Lees Meer...

Uitstapje naar speelpark: meer dan 200 deelnemers

Uitstapje naar speelpark: meer dan 200 deelnemers

Op woensdag 2 augustus stapten meer dan 200 kinderen en ouders in een van de drie bussen die hun naar speelpark 'de Splinter' in Eindhoven brachten, De wijkraad Stokhasselt organiseerde deze activiteit in de schoolvakantie voor de derde achtereenvolgende keer en elke keer is de belangstelling groter. Ondanks het minder goede weer hebben vooral de kinderen zich uitstekend vermaakt. Die ene stortbui rond half twee kon de pret niet drukken.

Lees Meer...

Barbecueën voor wijkbewoners

Barbecueën voor wijkbewoners

Op het terras van wijkcentrum De Ypelaer staat sinds kort een grote kolen-BBQ. Het gebruik daarvan door wijkbewoners is gratis. Wel moet een borg van 20 euro betaald worden. Die wordt teruggegeven als de BBQ na gebruik weer schoon en heel wordt opgeleverd. Bij de BBQ kan ook een kist met materialen geleverd worden (borstels, spatels, tangen e.d.). Zorg zelf wel voor kolen en aanmaakblokjes o.i.d.

Lees Meer...

50 jaar Ypelaer: de foto's

50 jaar Ypelaer: de foto's

Er zijn heel veel foto's gemaakt in het feestweekend van het 50-jarig bestaan van wijkcentrum De Ypelaer. Die kunnen door iedereen die dat wil, gedownload worden van deze website.

Lees Meer...

Wijkrechtspraak in Tilburg-Noord

Wijkrechtspraak in Tilburg-Noord

Deze zomer wordt in de wijken Stokhasselt en Heikant gestart met Wijkrechtspraak. In wijkcentrum de Ypelaer werden hiervoor bewonersbijeenkomsten georganiseerd op: 15 mei, 16 mei en 23 mei.

Lees Meer...

Ken je 'Tira Mi Su' al?

Ken je 'Tira Mi Su' al?

Vanaf 2018 vindt je 'Tira mi su' onderaan de Sibeliusflat. We krijgen kleding gedoneerd en zorgen dat dit terecht komt bij gezinnen in Tilburg e.o. Weggooien is zonde; we dragen hiermee bij aan de duurzaamheid en verzachten de armoede. Ons team bestaat uit 3 dames: Maria Antonietta, Sahaira & Manuela. We doen dit werk op vrijwillige basis en met veel plezier. Onze werkwijze is simpel.

Lees Meer...

PoVo-ambassadrices aan de slag

PoVo-ambassadrices aan de slag

Op donderdag 16 maart jl. hebben 8 PoVo-ambassadrices in wijkcentrum De Symfonie hun certificaat opgehaald. Na een wekenlange training zullen deze vrijwilligers zich nu in gaan zetten om ouders en kinderen te helpen met de overstap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. De deelnemers aan de training spreken verschillende talen, waardoor zoveel mogelijk ouders in hun eigen taal geadviseerd kunnen worden.

Lees Meer...

Spreekuren Stichting Leergeld

Spreekuren Stichting Leergeld

Op diverse locaties in Tilburg-Noord heeft de Stichting Leergeld regelmatig spreekuren. Leergeld Tilburg is een organisatie, die zich richt op kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten om te voorkomen dat zij op sociaal vlak buitengesloten worden.

Lees Meer...

MMMM… Makkelijke Mini Moestuintjes

MMMM… Makkelijke Mini Moestuintjes

Stichting Op Groene Voet start met het tweede jaar van het MMMM moestuinproject in de gemeente Tilburg. Door dit sociale, duurzame en gezonde traject kan je je tuin of balkon voorzien van een bijzonder vruchtbare en heel makkelijke mini-moestuin welke 5 keer meer oogst oplevert dan normaal. Op Groene Voet wil bewoners enthousiasmeren en diegenen helpen die normaal minder toegang hebben tot verse groenten of een moestuin, of voor wie dit fysiek lastig is.

Lees Meer...

Heb je een wens voor je organisatie

Heb je een wens voor je organisatie

maar is het nog niet gelukt deze wens te realiseren omdat er onvoldoende (financiële) middelen beschikbaar zijn, laat het ons weten.
Vul onderstaande gegevens in en stuur het ingevulde formulier naar mooizogoedzo@contourdetwern.nl met als onderwerp ‘Aanmelding projectaanvraag’.

Lees Meer...

Move-je-buurtproject

Move-je-buurtproject

Dinsdag 24 januari vond er een sportmiddag plaats bij wijkcentrum de Ypelaer. Groep 8 leerlingen van basisschool de Lochtenbergh hadden dit georganiseerd voor de wijkbewoners. De leerlingen zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om iets te organiseren voor de buurt. Dit hebben ze gedaan in samenwerking met studenten van de Fontys Pedagogiek opleiding.

Lees Meer...