Onderwijs

Lees in je eigen taal

Peuterspeelzaal De Lochtenbergh

Perosistraat 150, 013 - 4551773, www.peuterspeelzalentilburg.nl/

Kinderopvang & Naschoolse opvang De Dirigent

Dirigentenlaan 19, 013 - 4587700, www.kinderstadtilburg.nl/dirigent

Basisschool De Lochtenbergh

Perosistraat 150, 013 - 5470160, www.lochtenbergh.nl

Basisschool Aboe el-Chayr

Dirigentenlaan 27, 013 - 4562267, www.bsaboe.nl

Basisschool De Regenboog

Dirigentenlaan 17, 013 - 5470285, www.bsderegenboog.nl

Basisschool De Vlashof

Bartokstraat 131, 013 - 4551778, www.devlashof.nl

De ouderkamers in Stokhasselt
block.titel

Speciaal voor de ouders van kinderen die naar de basisscholen in Stokhasselt gaan, zijn de ouderkamers opgericht in hetzelfde schoolgebouw. Als u de kinderen naar school heeft gebracht, komt u daar zelf aan bod. Want ook u kunt nog genoeg leren zodat u ook uw kinderen kunt helpen met hun schoolvragen.

De ouderkamers zijn in basisschool de Lochtenbergh en in MFA de Dirigent. De bedoeling van de ouderkamers is om meer te weten van wat de kinderen leren op school. Daardoor nemen de prestaties van het kind toe. Want een betrokken ouder is veel beter op de hoogte van wat er op school gebeurt en weet waar je met vragen op school terecht kunt.

Voor de ouders zelf zijn er taalvaardigheidscursussen, computerlessen en is er begeleiding in het zoeken naar werk. Ook is er aandacht voor ontspanning en creatieve activiteiten. Maar vooral zal er aandacht worden geschonken aan wat het kind op school gaat leren en andere thema's die in het jonge leven van belang zijn.

Weekendschool
block.titel

Ook in Tilburg is een IMC Weekendschool gevestigd. Elke zondag nemen 100 jongeren uit Stokhasselt deel aan de weekendschool. IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren uit achterstandswijken in de grote steden van Nederland. Op de weekendschool krijgen jongeren tussen tien en veertien jaar drie schooljaren lang elke zondag (!) les van professionals (vrijwilligers) die samen met de leerlingen hun vak uitoefenen.

Het driejarige programma biedt een overzicht van vele vakgebieden, waaronder geneeskunde, recht, journalistiek, ondernemen, filosofie, beeldende kunst. Daarnaast zijn er vaardigheidstrainingen en lessen waar de leerlingen zelf om vragen.
De doelstellingen van de weekendschool zijn:
1) de nieuwsgierigheid van de leerlingen voeden;
2) hen steunen bij het verbreden van hun perspectieven;
3) hun zelfvertrouwen vergroten;
4) verbondenheid met de mainstream samenleving versterken.

Kantooradres;
Wijkcentrum De Symfonie
Eilenbergstraat 250
5011EC Tilburg
www.imcweekendschool.nl


IMC Weekendschool werd opgericht in 1998 in Amsterdam Zuidoost, door psycholoog Heleen Terwijn in samenwerking met handelshuis IMC (International Marketmakers Combination). Op dit moment zijn er negen IMC Weekendscholen in de grote steden, met elk circa honderd leerlingen per zondag, tweehonderd gastdocenten per vestiging per jaar, en per school een groeiend alumninetwerk.

De digitale duizendpoot van De Dirigent...
block.titel

...is Angela Meulensteen!! Ze geeft workshops en lessen aan de leerlingen van Aboe el- Chayr en basisschool de Regenboog over de computer, zoeken op internet en sociale media en lessen met betrekking tot leesplezier.
Naast de lessen in de klas is er ook een naschools aanbod waar de leerlingen websites bouwen, games maken en allerlei leuke en leerzame activiteiten ondernemen met de computer.

De leerkrachten worden geïnspireerd tijdens teambijeenkomsten en/of studiedagen op het gebied van leesplezier en mediawijsheid.
In de ouderkamer verzorgt Angela Meulensteen informatiebijeenkomsten met thema’s zoals bijvoorbeeld ‘Mijn kind en zijn mobiel’ en ‘Hoeveel beeldschermtijd is goed voor mijn kind?’. Hierbij vertelt ze e e..a. over het onderwerp en kunnen ouders met elkaar in gesprek om ervaringen uit te wisselen.
Elke donderdagmiddag kunnen ouders computerlessen volgen in de ouderkamer. Onder begeleiding van Angela Meulensteen leren de ouders bijvoorbeeld mailen, werken met Powerpoint en Word, Skypen en nog veel meer.