Activiteiten De Ypelaer

Een actueel overzicht van de activiteiten in De Ypelaer kunt u bekijken op de website van ContourdeTwern.

Stokhasselt Agenda

16 november: Wat ga jij maken? In de werkplaats: workshop Virtual Reality

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand een workshop georganiseerd, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een andere thema gewerkt. Op 16 november van 12.30 tot 14.30 uur is dit: Virtual Reality (bouw je eigen wereld)

Ben je 7 jaar of ouder? En lijkt het je leuk om meer te leren over programmeren, het maken van games, apps en robots? Dan ben je welkom in de werkplaats van de bibliotheek! Elke workshop heeft een ander thema, waardoor je elke keer iets nieuws leert. Op zaterdag 16 november is het thema:

Virtual Reality (bouw je eigen wereld)

Je maakt je eigen Virtual Reality wereld met achtergrond en plaatjes. Aan het einde van de workshop kun je je eigen gemaakte wereld bekijken door een echte VR-bril en kun je in je eigen wereld rondkijken. Gaaf!

Praktische informatie

Zaterdag 16 november van 12.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Wagnerplein

Voor kinderen van 7 jaar en ouder

Gratis toegang

Aanmelden kan door te mailen naar: wagnerplein@bibliotheekmb.nl

De Bibliotheek Wagnerplein

Wagnerplein 4

www.bibliotheekmb.nl

www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein

21 november: Voorleeshalfuurtje in de bibliotheek Wagnerplein

Op donderdag 21 november gaan we voorlezen aan peuters in de Bibliotheek Wagnerplein. Het voorleeshalfuurtje is iedere derde donderdag van de maand om 10.00 uur en is gratis. Peuters en hun ouders of opa’s en oma’s zijn van harte welkom.

Voor het voorleeshalfuurtje van 21 november hebben we een heel toepasselijk prentenboek klaarliggen: “Fien en Milo in de herfst”. In de voorleeskist zitten, naast het prentenboek van Pauline Oud, allemaal leuke attributen uit het boek.

Het is herfst. Konijntje Fien en haar vriendje muis Milo gaan naar het bos om kastanjes, herfstblaadjes en dennenappels te zoeken. Maar eerst moeten ze moeilijke keuzes maken: wat nemen ze mee om alles in te doen en wat trekken ze aan? Zullen ze een badpak aandoen of toch maar een regenjas en laarzen. In het bos vinden ze heel veel herfstblaadjes en thuis maken ze iets moois van alles wat ze hebben verzameld.

We starten met het verhaal over Fien en Milo en daarna mogen de kinderen actief meespelen met de materialen uit de voorleeskist.

Kom je luisteren en meedoen?

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het is natuurlijk erg gezellig, maar ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Aanmelden is niet nodig.

De Bibliotheek Wagnerplein: Wagnerplein 4 ,

donderdag 21 november om 10.00 uur.
www.bibliotheekmb.nl
www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein

25 november: Gelukkige vrouwen aan tafel

GELUKKIGE VROUWEN AAN TAFEL

Geluk valt niet uit de lucht. We hoeven ook niet elke dag te stralen en even gelukkig te zijn. Elke mens heeft recht op twijfel en verdriet maar het deeltje van ons geluk dat maakbaar is, hebben we in eigen hand. Het gaat om de manier waarop we naar de dingen kijken en de actie die we ondernemen voor ons eigen geluk en dat van andere mensen. Wie hoopvol en gelukkig is, wil dat immers ook delen met anderen.

Houd jij ook van een goed gesprek? Eén waarin het niet gaat over waar of niet waar? Waarin het niet draait om gelijk hebben of niet? Om goed of fout? Een gesprek waar de deelnemers graag naar elkaar willen luisteren. En ook bereid zijn om hun eigen persoonlijke verhaal te vertellen. Vanuit gelijkwaardigheid en zonder oordeel. De Bibliotheek Wagnerplein zet haar deuren open voor alle vrouwen uit de wijk. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij "Gelukkige vrouwen aan tafel". De gesprekken worden vanuit de bibliotheek begeleid door professional Julia van de Griendt.

Op maandag 30 september, 28 oktober en 25 november organiseert de Bibliotheek, samen met de Ouderkamer VO in Tilburg-Noord, een ochtend om ervaringen uit te wisselen, stoom af te blazen, van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Allerlei onderwerpen kunnen tijdens deze ochtend op tafel komen. Maar vooral onderzoeken we wat het thema ‘Geluk’ voor iedereen betekent.

of

Aan de gesprekstafel staat de vraag centraal: "Wat betekent geluk voor jou?"

Je bent van harte welkom om deel te nemen! Graag aanmelden bij wagnerplein@bibliotheekmb.nl

Data en tijd: maandag 30 september – 28 oktober – 25 november van 9.30 tot 11.00 uur

Locatie: De Bibliotheek Wagnerplein, Wagnerplein 4

www.bibliotheekmb.nl
www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein

26 november: Spreekuur Wijkraad Stokhasselt van 11.15 tot 12.00 uur in De Ypelaer
30 november: Schrijvers ‘’ op de zeepkist....’’ zaterdag 30 november van 13.00 tot 14.30 uur in de bibliotheek Wagnerplein

Schrijvers "Op de Zeepkist....."

tijdens Nederland Leest

Thema: Duurzaamheid

De Bibliotheek Wagnerplein biedt podium aan de schrijvers van ‘t Schrijfatelier. Tijdens Nederland Leest 2019 geven de leden van het Schrijfatelier aandacht aan het thema: Duurzaamheid. Rondom dit actuele thema hebben ze verhalen geschreven, die ze ook graag met anderen willen delen. Op 30 november van 13.00 tot 14.30 uur klimmen ze met hun zelfgeschreven verhalen op de zeepkist.

Het Schrijfatelier is een enthousiaste club schrijvers. Elke week komen ze bij elkaar in de Bibliotheek Wagnerplein, om samen te schrijven en feedback te geven op elkaars werk.

Dit jaar is de groep ook gestart met performance en stappen ze met hun eigen geschreven teksten “Op de zeepkist”. De eerstvolgende editie is op zaterdag 30 november van 13.00 tot 14.30 uur.

Nederland Leest 2019

De leden van het Schrijfatelier Wagnerplein, zijn aan de slag gegaan met het thema van de landelijke leescampagne Nederland Leest: Duurzaamheid.

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars wordt de roep om duurzaamheid steeds luider en duidelijker. Wat kunnen we zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst?

De schrijvers van het Schrijfatelier is in de pen geklommen en er zijn mooie en aansprekende verhalen geschreven over dit actuele onderwerp. Ze stappen op het podium bij de Bibliotheek Wagnerplein, om zo hun zelfgeschreven teksten te delen met een groter publiek.

Ben je benieuwd naar deze verhalen? Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Praktische informatie :

Datum: zaterdag 30 november

Tijd: 13.00 - 14.30 uur

Toegang: gratis

De Bibliotheek Wagnerplein

Wagnerplein 4

Tel. 013-5470855

www.bibliotheekmb.nl

www.facebook.com/bibliotheekwagnerplein

01 december: Familiedag met vrijmarkt van 12.00 tot 16.00 uur in De Ypelaer
02 december: Sinterklaasmiddag in De Ypelaer vanaf 16 uur
04 december: Spreekuur Wijkraad Stokhasselt van 18.30 tot 19.30 uur in De Ypelaer
04 december: Maandelijkse bijeenkomst van de Wijkraad Stokhasselt in De Ypelaer
07 december: Repair Café van 11.00 tot 15.00 uur in De Ypelaer
08 december: Kerst-DIY-markt in De Ypelaer van 10 tot 16 uur
22 december: Winterfestival in De Ypelaer van 12 tot 16 uur
24 december: Kerstdiner in De Ypelaer van 17 tot 20 uur
08 januari: Maandelijkse bijeenkomst van de Wijkraad Stokhasselt in De Ypelaer