Wonen

Lees in je eigen taal

Gegevens van de Huismeesters

Wie is de huismeester en woonconsulent? Wat is het telefoonnummer en e-mailadres? Welke straten behoren tot het gebied? Waar is het huismeesterkantoor?

De contactgegevens van de woonconsulenten en buurtbeheerders voor Tilburg Noord vindt u op uw persoonlijke account op de website www.wonenbreburg.nl.

Wonen in Stokhasselt
block.titel

De eerste nieuwbouwwoningen in de wijk Stokhasselt zijn in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd. Typisch Stokhasselt was toen de hoogbouw aan de randen van de wijk en laagbouw aan de binnenkant. Dat is gedeeltelijk nog wel zo, maar in de loop der jaren zijn wel enkele flatgebouwen die niet meer verhuurbaar waren, afgebroken en vervangen door laagbouw koopwoningen. Heel veel woningen, zowel laagbouw als hoogbouw, hebben de laatste jaren een flinke opknapbeurt gehad.
De wijk is erg groen en ruim opgezet.

Wil je meer weten? Informatie over sociale huurwoningen in Stokhasselt is te krijgen bij WonenBreburg, de Tilburgse corporatie die al deze woningen van Stokhasselt beheert (www.wonenbreburg.nl/).
Wil je je inschrijven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in Stokhasselt, dan is daar een speciale website voor: www.woninginzicht.nl/.

Algemeen meldpunt Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg
www.tilburg.nl
Voor informatie, tips en klachten kunt u bellen met het meldpunt, telefoonnummer 14 013

Buurtbemiddeling

Burenruzie? Los het op! Je hebt de sleutel zelf in handen, maar Buurtbemiddeling helpt je daarbij! Buurtbemiddeling inschakelen is heel eenvoudig: bel met het wijkcentrum bij jou in de buurt en vraag naar Buurtbemiddeling. Website: klik hier.

Hoe werkt buurtbemiddeling? Als je een conflict hebt met je buren, of last van overlast waar je zelf niets aan durft te doen? Blijf niet zitten met je problemen. Buurtbemiddelaars luisteren naar je verhaal, en nemen zelf contact op met je buren om de overlast te bespreken. Daarna bemiddelen de buurtbemiddelaars in een gesprek tussen jou en je buren. Tijdens dit gesprek worden er afspraken gemaakt om de overlast te verminderen. Buurtbemiddeling is op vrijwillige basis en bovendien gratis.