Uitstapje naar speelpark in Eindhoven

Foto 01

Lees in je eigen taal

Op woensdag 24 juli stapten meer dan 200 kinderen en ouders in een van de drie bussen die hun naar speelpark 'de Splinter' in Eindhoven brachten, De wijkraad Stokhasselt organiseerde deze activiteit in de schoolvakantie voor de derde achtereenvolgende keer en elke keer is de belangstelling groter. Ondanks het minder goede weer hebben vooral de kinderen zich uitstekend vermaakt. Die ene stortbui rond half twee kon de pret niet drukken.

Daarna was het weer droog en zelfs erg warm. Toen iedereen om 16 uur weer vertrok naar wijkcentrum De Ypelaer, was alle natte kleding alweer helemaal opgedroogd.

Dit uitstapje en de belangstelling ervoor heeft nog eens aangetoond dat er in Tilburg-Noord grote behoefte is aan een groot speelpark. De wijkraad heeft een goed voorbeeld daarvoor gevonden in Eindhoven. Dit gemeentelijke speelpark bestaat al bijna 50 jaar en heeft een oppervlakte van ca. 7 voetbalvelden (www.speelparkdesplinter.nl). Nu er in Tilburg-Noord verbeterings- en uitbreidingsplannen zijn, die tot een groter en gevarieerder woningaanbod en de daarbij behorende andere voorzieningen moeten leiden, mag een grote beheerde speelgelegenheid niet ontbreken. En als de rest van Tilburg via goede fietsverbindingen naar Tilburg-Noord kan komen, kunnen veel meer kinderen en ouders van een dergelijke voorziening genieten.

Wie zelf eens wil gaan kijken bij het speelpark in Eindhoven, kan daar elke dag terecht. De toegang voor ouders is altijd gratis en de kinderen betalen alleen in het weekend 1 euro entree. Eten en drinken mag je zelf meenemen, maar er is ook een verkoopkraampje voor warme en koude dranken, snacks en ijs. Adres: Rode Kruislaan 2 in Eindhoven.

De foto's 1 t/m 11 bij dit artikel zijn gemaakt door Agnes van der Straaten. Ali Doualeh maakte de foto's 12 t/m 16.

Foto's

Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto Foto