Armoede in Stokhasselt

In de wijk Stokhasselt moeten heel veel huishoudens leven van een minimuminkomen. Daarmee wordt dan een inkomen op ‘bijstandsniveau’ bedoeld. Op 1 januari 2012 maakte 1 op de 3 inwoners in Stokhasselt deel uit van zo’n minimumhuishouden.

Lees Meer...

Gemeenteraadsverkiezingen 2014: Hoe is in Stokhasselt gestemd?

Gemeenteraadsverkiezingen 2014: Hoe is in Stokhasselt gestemd?

Bekijk het overzicht van de uitslagen van 19 maart van de Gemeenteraadsverkiezing 2014.
Hoe is in Stokhasselt en in heel Tilburg-Noord gestemd door de kiezers? Klik op de afbeelding om het overzicht te bekijken!
Downloaden als PDF-bestand kan ook.

Armoede en gezinssamenstelling (DEEL 3)

In het volgende overzicht is te zien welke relatie de armoede in de wijk Stokhasselt heeft met de samenstelling van de huishoudens. In alle situaties is de armoede aanzienlijk hoger dan het Tilburgse gemiddelde.

Lees Meer...

Armoede en herkomst (DEEL 2)

In het volgende overzicht is te zien welke relatie de armoede in Stokhasselt heeft met de afkomst van de wijkbewonersis. Duidelijk wordt dan dat vooral niet-westerse allochtonen onder deze armoede te lijden hebben. Maar ook de andere inwoners van Stokhasselt leven ruim 2 tot bijna 3 maal zo vaak in een minimumhuishouden dan in de hele stad Tilburg.

Lees Meer...

Armoede en leeftijd (DEEL 1)

In het volgende overzicht is te zien welke relatie de armoede in Stokhasselt heeft met de leeftijd van de wijkbewoners. Duidelijk wordt dan dat vooral kinderen onder deze armoede te lijden hebben. Ook onder volwassen is de armoede echter 2 tot 3 maal zo hoog als in Tilburg.

Lees Meer...