Meedoenregeling 2024 verhoogd naar € 143,00 per gezinslid

Meedoenregeling 2024 verhoogd naar € 143,00 per gezinslid

Met een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum kun je ook in 2024 weer gebruik maken van de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Heb je volgens gegevens van de gemeente recht op de regeling, dan heb je begin januari al een brief ontvangen. Heb je nog geen brief ontvangen? Ga dan naar deze pagina om de Meedoenregeling 2024 zelf aan te vragen.

Lees Meer...

Ken je 'Tira Mi Su' al?

Ken je 'Tira Mi Su' al?

Vanaf 2018 vindt je 'Tira mi su' onderaan de Sibeliusflat. We krijgen kleding gedoneerd en zorgen dat dit terecht komt bij gezinnen in Tilburg e.o. Weggooien is zonde; we dragen hiermee bij aan de duurzaamheid en verzachten de armoede. Ons team bestaat uit 3 dames: Maria Antonietta, Sahaira & Manuela. We doen dit werk op vrijwillige basis en met veel plezier. Onze werkwijze is simpel.

Lees Meer...

Websites met gratis goederen

Je kunt via allerlei websites gratis goederen (en soms ook diensten) vinden. Goed voor het milieu (hergebruik) en goed voor de portemonnee (gratis).

Lees Meer...

Een verzameling van kindregelingen voor gezinnen met een laag inkomen

Een verzameling van kindregelingen voor gezinnen met een laag inkomen

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is er het T-Kindpakket. Dit is een verzameling regelingen en bijdragen waardoor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd.
Lees er meer over op de website van de gemeente.

Stokhasselt tegen armoede

Op deze website vind je tips om armoede in Stokhasselt te voorkomen. Dat hoef je niet alleen te doen. Anderen kunnen je daarbij helpen. Hier vind je adressen en namen van mensen en organisaties die je helpen bij het voorkomen van armoede. Kijk en zoek. En als je iets niet kunt vinden, of er ontbreekt iets, stuur de redactie een mail. Dan kunnen we er op de website aandacht aan schenken. Dat is belangrijk. Want er zijn nog steeds veel te veel mensen in onze wijk die met veel te weinig geld moeten rondkomen. Dat kan anders!

Aan de volgende regelingen en voorzieningen heb we (onder meer) al eens aandacht besteed:

- Meedoenregeling (iedereen met een inkomen lager dan 130% van het sociaal minimum);
- Voedselbank (gezinnen met een netto besteedbaar inkomen lager dan een bepaald normbedrag);
- Stichting Leergeld - Jeugdportfonds - Jeugdcultuurfonds - Jeugdsportpas Tjip (4 t/m 17 jaar);
- Uitdemin.nl (jongeren met geldproblemen);
- Ruilwinkel Ypelaer - Kringloopwinkel La Vida (ruilen of kopen van tweedehands kleding en andere spullen).

Armoede? Voedsel nodig?

Armoede? Voedsel nodig?

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen.

Lees Meer...

De Belastingtoko

De Belastingtoko

VRAAG VAN DE MAAND

Wat kan de Belastingtoko voor mij betekenen?

Lees Meer...

Dé (goedkope) Tilburgse sportpas voor jongeren van 4 t/m 17 jaar

Wil je met korting sporten, een keer in de week gratis zwemmen, sportartikelen kopen en sportwedstrijden bekijken in Tilburg? En ben je tussen de 4 en 18 jaar?
Lees hier meer over de jeugdsportpas Tjip!
 

Lees Meer...

Kringloopwinkel La Vida

Bekijk het filmpje over de kringloopwinkel. Kringloopwinkel La Vida is gevestigd in de Von Suppéstraat. Tevens biedt dit filmpje een kijkje in houtwerkplaats Woodworks.

Ruilwinkel, levendig trefpunt