We hebben weer een prijswinnaar!

C90abcb4 fa1a 4ba1 96e1 85c6dd5ee74e

Lees in je eigen taal

Sjef van Broekhoven is de 1000ste liker van de facebookpagina van Stokhasselt! Daarom pakken we dit keer wat groter uit. En dat is heel fijn, zo net voor de feestdagen! Omdat de Ypelaer vrijdagmiddag gesloten is, zoeken we Sjef even op in zijn flat aan de Hoffmanlaan om de cadeaubonnen te overhandigen: eentje van Albert Heijn en eentje van Slagerij Pessers.

We maken even kennis bij een kopje koffie. Sjef (70 jaar) heeft al op veel plaatsen gewoond in Noord. Onder andere in Stokhasselt. Sinds zijn 66e is hij weduwnaar en ongeveer sinds die tijd woont hij in de Hoffmanflat. Hij is gelukkig met zijn nieuwe vriendin, maar ze woont wel ver weg. In Jakarta om precies te zijn. Over onze vraag of hij de website van Stokhasselt en de facebookpagina kent, moet hij even nadenken. “Ik like altijd alles wat ik online tegenkom over Noord en over de rest van Tilburg. Dus zo zijn jullie denk ik bij mij terecht gekomen.” Sjef kwam heel vaak in de Ypelaer toen daar nog Resto van Harte zat. Nu komt hij veel in het Zuiderkwartier, het Kruispunt en de Tongerlose Hoef waar Resto van Harte tegenwoordig kookt. “Ik ben zelf niet zo’n fanatieke kok. Het is heel gezellig om daar te eten en het is ook lekker.”

Hij is ook zelf actief als vrijwilliger in het Peerke Donders Paviljoen in Noord, als gastheer. Elke woensdagmiddag is hij daar. “Dat doe ik al 12 jaar, ik heb het museum zien opbouwen.” Binnenkort start hij misschien ook nog als gastheer bij het Elisabethziekenhuis. Kortom, een bezige bij! Veel plezier met je cadeaubonnen, Sjef!