Kinderen

Lees in je eigen taal

Kinderboerderij Stokhasselt
block.titel

Iedere woensdagmiddag spelen bij de prachtige kinderboerderij in Stokhasselt!

In het Midden Brabantpark, achter de Pucciniflat, ligt de kinderboerderij. De kinderboerderij is iedere woensdagmiddag (tussen Pasen en de herfstvakantie) open voor bezoekers. Kinderen kunnen dan dieren aaien en spelen met het speelgoed uit de bakfiets. Deze bakfiets is een initiatief van ContourdeTwern. Daarnaast beschikt de kinderboerderij voortaan ook over eigen speelgoed. Er zijn stoere fietsen, skelters, skateboarden en stelten.

De Kinderboerderij Stokhasselt bestaat al sinds 1977. Vanaf het begin wordt deze kinderboerderij gerund door de heer J. Rokven. Hij heeft al die jaren de verzorging van de dieren op zich genomen en neemt deze taak zeer serieus.
Elke dag, vroeg in de ochtend, is hij samen met een andere vrijwilliger, Dhr. Salih Tokatioglu, op de kinderboerderij te vinden.

Door allerlei omstandigheden was het aantal vrijwilligers in de afgelopen jaren drastisch afgenomen met als gevolg dat de kinderboerderij niet zou kunnen voortbestaan. Naar aanleiding van een oproep door wethouder Paul Huijgen zijn een tweetal buurtbewoners, namelijk Joop Hakken uit de Mascagnihof en Marian Verhagen uit de Puccinihof, begonnen aan een nieuwe opzet voor de kinderboerderij. In een mum van tijd hebben zij een aantal buren zover gekregen om zich in te zetten voor de boerderij. Op 13 juni 2009 begonnen ze aan het opknappen van de kinderboerderij. En kom nu maar eens kijken! Het resultaat is prachtig.
Jan Rokven heeft door zijn jarenlange inzet voor de kinderboerderij op 29 april 2011 een Koninklijke onderscheiding gekregen.

De kinderboerderij heeft een eigen website. Kijk daar iedere week om te zien welke activiteiten er georganiseerd worden. www.kinderboerderijstokhasselt.nl