Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)

Bewegen voor ouderen

Lees in je eigen taal

Al vele jaren zijn Francis, Corrie, Lia, Riny en Petra op maandag te vinden in wijkcentrum de Symfonie voor een uurtje gymmen. Hier organiseert Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) een wekelijks gymuurtje. Net als in andere wijken in Tilburg zet MBVO ook hier een beweegaanbod neer wat laagdrempelig is en dicht bij huis van 65-plussers. Het doel? Lekker samen bewegen en fit blijven.

Trouwe deelnemers
Er wordt gesproken met Petra en Corrie, twee van de trouwe deelnemers.
“Alweer twintig jaar geleden zijn we met de gym gestart in Tilburg Noord in wijkcentrum De Schans,” steekt Petra van wal. “De gymles werd toen nog door Thebe georganiseerd. Na een aantal jaren zijn we met de groep verhuisd naar Fysio Sport en Therapie aan de Benatzkystraat en later verhuisde deze naar de Beethovenlaan. En nu zijn we alweer een paar jaar actief bij wijkcentrum De Symfonie.”

Bindende factor
Op de vraag wat de vrouwen bindt, geeft Corrie antwoord: “Een aantal deelnemers in deze groep heeft een chronische beperking. Het is fijn dat we dat met elkaar kunnen delen. We gaan niet bij de pakken neer zitten en door de gymles voelen we ons een stuk beter. En na de les drinken we koffie en praten we over diverse onderwerpen. Niet alleen over onze kwalen, want dat zou wel erg saai zijn.”

Rock-‘n’-rollmuziek
“We zijn heel blij met onze huidige docent Lianne” vervolgt Corrie. “Ze krijgt het voor elkaar om ons flink uit te dagen en haar deskundigheid is echt top.” Wat haar favoriete onderdeel is? “Dat is een moeilijke vraag, maar bewegen op rock-‘n-rollmuziek daar houd ik wel het meeste van. En natuurlijk van competitiespelletjes.”

Lachspieren
“Niet alleen de arm-, been- en buikspieren worden getraind, maar ook de lachspieren. Soms hebben we wel met onze docent te doen, want als we een lachbui hebben, dan moeten we echt even stoppen met de oefeningen,” vertelt Petra met een grote glimlach op haar gezicht.

Nieuwe deelnemers welkom
Corrie gaat verder: “Laatst hoorden we dat de voortgang van onze groep niet gegarandeerd is, omdat de groep te klein is. Er moeten minimaal tien deelnemers zijn. Gelukkig sluiten er af en toe nieuwe leden aan, zoals pasgeleden Els en Nico. Dus we zijn nu met z’n zevenen. Zij voelen zich, zo te merken, inmiddels al helemaal thuis. Zelfs Nico, onze mannelijke deelnemer, is heel tevreden tussen de vrouwen.”

Heeft u na het lezen van dit artikel zin om mee te sporten/bewegen? Kijk voor meer informatie over het beweegaanbod voor ouderen in Tilburg op www.sportintilburg.nl of loop binnen/neem contact op met het wijkcentrum De Symfonie.
https://www.sportintilburg.nl/...