Move-je-buurtproject

Move Lochtenbergh Ypelaer

Lees in je eigen taal

Dinsdag 24 januari vond er een sportmiddag plaats bij wijkcentrum de Ypelaer. Groep 8 leerlingen van basisschool de Lochtenbergh hadden dit georganiseerd voor de wijkbewoners. De leerlingen zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om iets te organiseren voor de buurt. Dit hebben ze gedaan in samenwerking met studenten van de Fontys Pedagogiek opleiding.

De leerlingen hebben tijdens het Move je buurt project verschillende stappen doorlopen; ze hebben middels een wijkverkenning gekeken wat leuk zou zijn voor de wijk, ze hebben zelf de uitnodigingen gemaakt en ze hebben deze uitnodigingen gedeeld met wijkbewoners. Ook zijn ze een dagje op bezoek geweest bij de Fontys Pedagogiek opleiding. Zo’n grote school hadden ze nog nooit gezien! De studenten hebben ze deze dag veel verschillende opleidingen laten zien en ze hebben een kijkje genomen in een echte collegezaal.

De feestelijke afsluiting van het project stond in het teken van sporten met wijkbewoners. Er waren verschillende spellen opgesteld en de kinderen hebben zich uitstekend vermaakt. Ook was er ranja en fruit, voor in de pauzes.

Het Move je buurt project is georganiseerd door Stichting Move. Deze maatschappelijke organisatie zet zich al meer dan 5 jaar in voor leerlingen tussen de 10 en 16 jaar in o.a. Tilburg. Het project is mede mogelijk gemaakt door de TUC en wijkcentrum de Ypelaer.