Welzijn

Lees in je eigen taal

ContourdeTwern
block.titel

Contactgegevens:
Mevrouw Karin de Jong
ContourdeTwern, manager Noord, Udenhout en Berkel-Enschot
p/a Wijkcentrum de Symfonie
Eilenbergstraat 250
5011 EC Tilburg
T (013)4553800
karindejong@contourdetwern.nl

Contour en de Twern vormen samen per 1 januari 2013 een nieuwe organisatie. Door hun diensten te bundelen kunnen beide partijen nog beter aansluiten op de vraag en behoeften van burgers en gemeenschappen.

Dichtbij mensen!
Wij staan dicht bij mensen. Zij komen bij ons en wij gaan naar hen. Wij zitten in de haarvaten van de wijk. Wij weten wat er speelt in de buurt. In het hoofd en hart van mensen. ContourdeTwern zit in de leefwereld van mensen. Op een unieke positie, waardoor wij een brug kunnen slaan naar andere partners en gemakkelijk de juiste ondersteuning op de juiste plek kunnen krijgen.

Compleet pakket
ContourdeTwern kent de wijken door en door. Deze kennis koppelen we aan kennis van anderen en we maken daarmee wijkanalyses die haarscherp de ontwikkelingen schetsen. Analyses waarmee onze opdrachtgevers goed beleid kunnen maken. ContourdeTwern is er vooral voor mensen die er op eigen kracht niet uitkomen. Wij denken met ze mee en zetten ze in hun kracht. We bieden onze producten en diensten aan. Wij brengen ze in contact met vrijwilligers. We begeleiden mantelzorgers en schakelen de hulp in van maatschappelijk betrokken ondernemingen en organisaties. We wijzen mensen de weg naar onze ketenpartners. Al met al dus een compleet pakket voor diegenen die de hulp het hardst nodig hebben.

Elkaar helpen
ContourdeTwern richt zich ook op mensen die wel hun eigen boontjes kunnen doppen. En op maatschappelijk betrokken ondernemers. We activeren hen en doen appel op hun solidariteit. Samen bouwen we aan een vitale samenleving met sterke wijken waarin zoveel mogelijk mensen meedoen. En waarin mensen eerst elkaar helpen en pas in tweede instantie een beroep doen op professionele hulpverleners.

Ambitieuze plannen? Zeker. Maar wie kan dit beter dan wij? Onze medewerkers hebben de kennis, de tools en – nog belangrijker – het hart.


ContourdeTwern. Iedereen telt mee. Iedereen doet mee.

Centraal bureau van ContourdeTwern, adres: Spoorlaan 444 te Tilburg

Mooi Zo Goed Zo!
block.titel
  • Mooi zo Goed zo Mooi zo Goed zo realiseert kleinschalige wensen van inwoners van de gemeente Tilburg, dit doet zij op twee manieren: 1. Ideeën waarvoor materiaal, mankracht of geld nodig is, kunnen aangemeld worden via de website http://www.mooizotilburg.nl Hier zijn ook vele voorbeelden terug te vinden van gerealiseerde projecten. Enkele voorbeelden: Tuingereedschappen voor volkstuinverenigingen, werkhandschoenen voor de deelnemers van de Beter projecten en een nieuwe EHBO verbanddoos voor de vrijwilligers van PC Save. 2. Goederen die overbodig zijn geworden bij bedrijven en organisaties krijgen via Mooi zo Goed zo een nieuwe bestemming bij stichtingen, verenigingen en buurtinitiatieven. Enkele voorbeelden: Stoelen, tafels, computers, koffiezetapparaten, schilderijen, kasten, whiteboarden en nog heel veel meer. Er is veel mogelijk. Ben je nieuwsgierig geworden of Mooi zo Goed zo iets voor jou kan betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Anuschka Polfliet, 06-12020968 of mail mooizogoedzo@contourdetwern.nl Mooi zo Goed zo is onderdeel van ContourdeTwern en al 25 jaar actief in de gemeente Tilburg.

logo Mooi zo goed zo!MEE regio Tilburg

MEE geeft ondersteuning, advies en informatie aan mensen met een beperking en hun omgeving. Wij zijn er voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme.

Ook als ouder, verzorger, familie of hulpverlener kunt u bij MEE terecht. MEE helpt u bij vragen over opvoeding, ontwikkeling, wonen, leren, werken, regelgeving en geldzaken. De dienstverlening van MEE is voor u gratis. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. Wilt u meer weten? MEE in regio Tilburg. Kloosterstraat 32, Tilburg (let op dit is geen bezoekadres meer) T 088-46535555 mee@meedemeentgroep.nl www.meedemeentgroep.nl

.

Kernteam Stokhasselt

In mei 2013 is het kernteam Stokhasselt van start gegaan. In dit team bundelen de Gemeente Tilburg, GGD, Thebe en IMW hun expertise ten behoeve van de bewoners van Stokhasselt.

Het kernteam wordt ingezet om sneller en preventiever hulp te bieden aan bewoners die de weg naar de juiste instanties niet weten of wanneer er problemen op verschillende leefgebieden spelen. Problemen komen vaak niet alleen, veel inwoners van Stokhasselt komen bv. niet uit met hun inkomen, wat weer kan leiden tot problemen met de woningbouw of ruzie met hun partner.

Het kernteam brengt samen in beeld welke vragen of problemen er spelen op alle leefgebieden en welke hulp er eventueel nodig is. Bij het inzetten van de hulp proberen we zo min mogelijk hulpverleners in te zetten en ook te kijken welke stappen een bewoner zelf of met behulp van familie en vrienden kan zetten.

Tijdens de opstartfase gaat het kernteam aan de slag met verwijzingen vanuit de eigen organisaties en de andere vrijwilligers en hulpverleners uit de wijk. Daarvoor lunchen alle werkers uit de wijk samen op dinsdag. Op die manier leren ze elkaar goed kennen en zijn de lijnen kort. Op een later moment zal het kernteam ook actief zelf op zoek gaan naar bewoners die de weg nu nog niet weten. Bewoners kunnen zichzelf melden op een van de spreekuren in de wijk in de Ypelaer, de Dirigent of bij het IMW. Klik hier voor het overzicht van de inloopspreekuren.

Steunpunt Vrijwilligerswerk

Vind je het leuk om iets in je wijk te doen? Heb je af en toe hulp nodig? Zoek je zinvol vrijwilligerswerk? Of werk je in een organisatie en heb jij een vraag voor vrijwilligers?

Denk dan een aan het Vrijwilligerspunt Noord. In Tilburg-Noord is dit gevestigd in wijkcentrum De Ypelaer aan de Corellistraat 10. Op woensdag en donderdag geopend van 9.00 uur tot 12.30 uur. Dan is er een medewerker aanwezig die je graag persoonlijk te woord staat. Je kunt dan binnenlopen zonder afspraak van 09:00 tot 12:30 uur. Benieuwd wat er zoal te doen is? Kijk op de website naar vacatures bij organisaties: www.contourdetwern.nl

Steunpunt vrijwilligerswerk in de wijk

Vind je het leuk om iets voor een wijkbewoner te doen?

Wil je iets betekenen voor een bewoner uit je wijk?

Bijvoorbeeld helpen met computergebruik of vervoer, een boodschap doen, een helpende hand bieden. Iedereen heeft een talent, groot of klein. Daarmee kun je het verschil maken voor iemand anders. Jouw talent en agenda zijn hierbij leidend.

Heb je af en toe hulp nodig?

Heb je eenmalige of kortdurende hulp nodig, maar kun je geen beroep doen op je eigen omgeving? Dan kijken de medewerkers van het steunpunt vrijwilligerswerk in de wijk samen met jou of een wijkbewoner die hulp kan bieden.

Vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen?

In onze digitale vacaturebank hebben wij een divers aanbod van vrijwilligersvacatures die mogelijk aansluiten bij je persoonlijke voorkeur. Neem eens telefonisch contact met ons op of kom eens langs bij het steunpunt vrijwilligerswerk om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Heeft jouw organisatie een vraag over vrijwilligerswerk?

Dan staat het steunpunt vrijwilligerswerk in de wijk voor je klaar! Ook als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt van vrijwilligers bij het organiseren van een activiteit.

RIBW Brabant
block.titel

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Met onze gedegen, professionele en totale aanpak zijn wij voor onze cliënten partner in herstel. Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen bij ons alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid. Wij stimuleren hierbij eigen kracht en verantwoordelijkheid.
RIBW Brabant biedt herstelondersteunende zorg aan mensen die het nodig hebben. Dat doen we doelgericht: niet meer dan noodzakelijk, niet minder dan verantwoord. Samen met de cliënt worden persoonlijke doelen vastgesteld. Doel is zoveel mogelijk zelfredzaamheid op deze gebieden voor een optimale participatie in de samenleving. In het bereiken hiervan motiveren we tot het nemen van eigen regie over het leven.

De structuur van onze organisatie:
Wij werken in de provincie Noord-Brabant onder meer in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen. Daar bieden we herstelondersteunende zorg. Ruim de helft van onze cliënten maakt gebruik van diverse vormen van beschermd wonen, terwijl de overige begeleiding aan huis ontvangt. Ook richt een team van leer-werkcoaches zich onder de noemer KREW, op samen werken aan werk.

Met ongeveer 500 medewerkers (fulltime en parttime) zetten wij ons in voor onze cliënten. De organisatie wordt bestuurd door de voorzitter Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur geeft samen met het Managementteam en het Stafbureau sturing aan de organisatie. RIBW Brabant is goed vertegenwoordigd in Tilburg, wij werken ook met een team vanuit Tilburg Noord.

Adres Hoofdkantoor:
RIBW Brabant
Willem II straat 21-23
5038 BA Tilburg
Tel. 013-5336646
Voor informatie info@ribwbrabant.nl
https://www.ribwbrabant.nl/