Weer een prijswinnaar van de like-actie

12715603 759447650855917 8510363210221461290 N

Reinaldo Falla Ochoa, bezoeker van de website Stokhasselt.nl en trouwe liker van de facebookpagina, won dit keer de like-actie.

De prijs: een bioscoopbon van € 10,- en een sierlijke set kaarsen met kandelaars. Het is tijd om een keer kennis te maken met deze trouwe bezoeker!

Reinaldo begint zijn bijzondere verhaal. Hij is geboren in Colombia: “Falla is de achternaam van mijn vader en Ochoa de achternaam van mijn moeder. Ik ben in Curaçao opgegroeid, daarom spreek ik ook Nederlands. In 1981 kwam ik naar Tilburg en ging in de Hoffmanlaan wonen.” Vanaf 2000 woonde Reinaldo weer in Colombia en zette een distributiebedrijf op. “We werkten daar met 12 man. In 2012 vertrok ik met spaargeld naar Nederland om hier goederen te kopen.”

Na dat moment kan Reinaldo zich niet veel herinneren. Hij wordt op een gegeven moment wakker in een Amsterdams ziekenhuis, niet wetende dat hij aangereden is en lange tijd in coma is gehouden. Zeven maanden moet hij in het ziekenhuis blijven. Als hij naar huis mag, weet hij niet waar naar toe: al zijn spaargeld is op, terug naar Colombia kan hij niet meer. In de daklozenopvang maakt hij een plan om naar familie van hem in Kaatsheuvel te vertrekken. Daar mag hij een nachtje blijven. Daarna verblijft hij langere periode bij Traverse in Tilburg.

“Bij Traverse ben ik weer begonnen mijn leven op te bouwen. Ik werkte bij Ut Rooie Bietje en heb daar goed tuinieren geleerd. Op een gegeven moment had ik contacten in Curaçao en zou daar aan een baan kunnen komen. Met het beetje geld dat ik had kunnen sparen kocht ik een enkele reis. Op het vliegveld in Duitsland aangekomen, mocht ik niet vertrekken! Alleen mensen met een retourticket mochten reizen. Nou, daar had ik het geld weer niet voor.”

Reinaldo keerde met hangende pootjes terug bij Traverse. “Ook al wilde ik dat niet, toch staan de deuren daar altijd voor je open. Dat is heel fijn. Nu bewoon ik een kamer aan het Westerpark en ben heel actief hier in Noord. Via Lex Teurlings van het Vrijwilligerssteunpunt bied ik mezelf aan als tuinman, tegen een kleine vergoeding. Eigenlijk wist ik niet dat ik groene vingers had. Via Frans van den Dries hielp ik mee als vrijwilliger aan het Parkfestival. Ik spaar zoveel als ik kan, want eens zal ik weer naar Colombia gaan. Ik heb daar nog twee dochters wonen.”

Reinaldo, gefeliciteerd met je cadeau, het is je gegund. Zo optimistisch als jij in het leven staat, dat moet andere mensen hoop kunnen geven!