TV-opnames voor Project Voortuinen

Project Voortuinen (Website)

Voor het SBS tv-programma 'Robs Grote Tuinverbouwing' zijn op dinsdag 3 mei opnames gemaakt van het opknappen van een voortuintje in de Rossinistraat. Rob en zijn team hebben hun best gedaan om er weer iets moois van te maken.

Het opknappen van het tuintje was te zien zijn in het onderdeel 'Kleur Je Leven' van het bekende tv-programma met Rob Verlinden op zaterdag 21 mei.

De Wijkraad Stokhasselt heeft medio 2015 een subsidie van de Provincie ontvangen voor het Project Voortuinen Stokhasselt. Dit bedrag is door de Gemeente en de woningcorporatie WonenBreburg verdubbeld. Verder verlenen ook welzijnsinstelling ContourdeTwern en Tuincentrum GroenRijk medewerking aan het project. Het project is begin 2016 aangemeld bij het tv-programma 'Robs Grote Tuinverbouwing' en op dinsdag 3 mei waren dus de opnames.

Het project gaat nu echt van start. Binnenkort wordt voor de bewoners van de Rossinistraat (even nummers) een informatiemiddag in hun eigen buurt georganiseerd. Dan kunnen zij zich aanmelden voor het project. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk voortuinen in de komende maanden opgeknapt worden. Deelnemers aan het project kunnen daarbij ook hulp verwachten. Zo zullen er onder meer containers geplaatst worden voor tuinafval en ontvangt iedereen die serieus van plan is zijn voortuintje op te knappen ook een waardebon voor Tuincentrum GroenRijk.

LET OP!
Zolang er nog geld beschikbaar is voor het Project Voortuinen kunnen ook andere wijkbewoners in Stokhasselt zich aanmelden. Dat kan echter alleen in groepjes van minimaal 10 bewoners uit één 'hofje'. Ook zij ontvangen dan een waardebon voor Tuincentrum GroenRijk en andere ondersteuning. Aanmelden kan via: ProjectVoortuinen@stokhasselt.nl.