Voortuinenproject

Zaterdag 4 juni was de aftrap van het voortuinenproject in de Rossinistraat. Buurtbewoners konden zich inschrijven als ze mee wilden doen met hun voortuin. Verschillende mensen die als vrijwilliger of als professional aan dit project werken waren ook aanwezig om vragen te beatwoorden.

Er heeft zich al een leuk aantal bewoners ingeschreven, maar er is nog ruimte voor meer tuinen! Het project wordt mogelijk gemaakt door de provincie en de gemeente Tilburg, WonenBreburg, ContourdeTwern, Wijkraad Stokhasselt en Groenrijk. Zij leveren mankracht en financieren 90 cadeaubonnen van 50 euro per stuk, voor ieder participerend huishouden te besteden bij Groenrijk. Bewoners die meedoen krijgen daarnaast hulp in de vorm van vrijwilligers/professionals die samen met hen de handen uit de mouwen steken en de voortuin aanleggen. Aanmelden kan via ProjectVoortuinen@stokhasselt.nl

Zaterdag 21 mei was er al een voorproefje te zien op tv, bij SBS Rob's Grote Tuinverbouwing (onderdeel Kleur je leven). Een van de voortuinen aan de Rossinistraat, nummer 148, is al aangepakt. Je kunt het zien bij uitzending gemist. Nummer 146 wordt nu als een soort voorbeeldtuintje ingericht door de bewoners van dat huis en een aantal vrijwilligers.

Gerelateerde artikels: