Materiaaluitleen

Springkussen Circus

De wijkraad heeft de afgelopen jaren veel materialen gekocht om bij kleine activiteiten - zoals straat- en buurt-feesten - in te kunnen zetten. Een aantal van deze materialen kunnen ook gebruikt worden door bewonersgroepen en instellingen die niet-commerciële activiteiten in Tilburg-Noord (Stokhasselt, Heikant en Quirijnstok) willen organiseren.

Aan het gebruik van deze materialen zijn wel kosten verbonden, want ze moeten ook onderhouden, gerepareerd en na verloop van tijd vervangen kunnen worden. De huurprijzen zijn echter aanzienlijk lager dan de bedragen die commerciële verhuurders vragen. Daarnaast wordt er in sommige gevallen een borg gevraagd, die na het onbeschadigd en schoon terugbrengen van de materialen wordt terugbetaald.

Organisaties die in de wijk Stokhasselt actief zijn, krijgen direct al 50% korting op de huurprijzen. Daarbij kunnen zij ook nog eens in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit het Verrijk je Wijk-budget van de wijkraad. Hiermee kan in de meeste gevallen het hele huurbedrag van onze materialen voldaan worden.

Let op! Financiële bijdragen voor Heikant en Quirijnstok dienen bij de Noordraad aangevraagd te worden.

De Werkgroep Activiteiten van de wijkraad Stokhasselt organiseert ook zelf activiteiten. Daarom kunnen aanvragen voor materiaaluitleen voor activiteiten in de wijk Stokhasselt maximaal 2 maanden van tevoren gedaan/bevestigd worden. Voor materiaaluitleen ten behoeve van de wijken Heikant en Quirijnstok geldt een termijn van maximaal 6 weken van tevoren. Het is wel mogelijk om al eerder een optie aan te vragen voor een bepaalde datum. Aanvragen voor het huren van materialen kunnen via e-mail gedaan worden; sluit dan het standaard formulier voor de huuraanvraag bij.

De lijsten, formulieren en handleidingen zijn hier in te zien en te downloaden. Lijst met materialen en huurprijzen (pdf) - Huurvoorwaarden (pdf)
Het aanvraagformulier is beschikbaar voor verschillende programma's: Huuraanvraag (xls) - Huuraanvraag (ods) - Huuraanvraag (pdf)
Opzetinstructie partytent: 8x4 meter (pdf)