Heropeningsfeest Kinderboerderij en Natuurtuin

Kinderboerderij+Natuurtuin Stokhasselt

Op zaterdag 30 april van 11 tot 16 uur hebben veel bewoners opnieuw of voor het eerst kennis gemaakt met de vernieuwde Kinderboerderij en de Natuurtuin Stokhasselt. Er waren activiteiten voor jong en oud met gratis koffie, thee en ranja en de dames van 4Women zorgden voor lekkere hapjes.

De vrijwilligers van de Kinderboerderij en Natuurtuin Stokhasselt hebben de afgelopen tijd erg hard gewerkt om het voormalige terrein van de sportschool bij Mascagnihof/Puccinistraat en de oude kinderboerderij om te toveren tot wat het nu is. Een prachtig park met een natuurtuin en een compleet vernieuwde kinderboerderij. Deze vrijwilligers zijn terecht trots en willen dit graag met de hele buurt delen. Ook na de (her)openingsfestiviteiten op 30 april jl. blijft iedereen van harte welkom.

Projecten zoals deze komen niet zomaar tot stand; daar zit veel werk en energie in. Bij Natuurtuin Stokhasselt komt die energie bijvoorbeeld van het plukroute-initiatief van Martijn Ballemans. Zijn idee voor een wandelpad in de wijk waar je allerlei eten kunt plukken is van start gegaan op dit terrein met bijna 80 verschillende soorten bomen, struiken en kruiden geplant. Maar ook de vlindertuin van Idyle en de moestuintjes zijn een aanwinst. Urban artist Joep van Gassel heeft samen met kinderen uit de buurt gezorgd voor de prachtige muurschildering. De muren rondom de tuin zijn beschilderd en beplant dankzij de Wijkraad Stokhasselt, Driessen Verf, het Oranjefonds en Tuincentrum GroenRijk. Ook is de gemeente met de vrijwilligersgroep bezig met een speeltuinontwerp voor peuters en kleuters. Deze toestellen worden gesponsord door de Rabobank, Broodje Jantje, Jantje Beton en de Boekenschop. De vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen kunt u natuurlijk ontmoeten tijdens het openingsfeest.

Voor de Kinderboerderij is het ook eindelijk zover, de nieuwbouw is opgeleverd. De poorten zijn al een tijdje op woensdag en op zaterdagmiddag geopend en er is van alles te doen bij de Kinderboerderij. Natuurlijk het ontmoeten van de geiten, kippen, schapen, varkens, het geitje Bartje of één van de andere geiten, maar er kan ook veel gespeeld worden. Er is een speelhoek ingericht voor de kleintjes tot 5 jaar, met het speelgoed van de kinderboerderij kunnen de kinderen spelen in de naastgelegen speeltuin en op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur is ContourdeTwern er met de bakfiets en gezellige activiteiten.