Wandel4daagse Tilburg Noord trekt record aan deelnemers

Van 18 tot en met 21 april vond de 2e editie van de gezonde Wandel4daagse Tilburg Noord plaats. Na het succes van vorig jaar kwamen dit jaar meer dan dubbel zoveel aanmeldingen binnen. Bijna 400 kinderen en bijna 200 begeleidende ouders liepen afgelopen dagen door de straten van Tilburg Noord.

Onder het motto 'Met bloemen en fruit loop je de 4daagse uit' werden de enthousiaste kinderen donderdag zonder snoep, maar met een gezonde versnapering, binnengehaald bij wijkcentrum de Symfonie. Daar ontvingen enkelen uit handen van wethouder Hans Kokke hun welverdiende medaille.

De Wandel4daagse stond ook dit jaar in het teken van voldoende bewegen en gezond eten. Onderweg werden er daarom geen snoepzakken uitgedeeld, maar een gezonde snack en een flesje water. Bijna 600 kinderen en ouders liepen vier dagen lang verschillende routes van 5 km. door Tilburg-Noord. Tijdens de laatste dag werden alle deelnemers bij wijkcentrum de Symfonie feestelijk binnengehaald door dweilorkest "Dikke Mik" en Djembegroep "speelDjembe". Wethouder Sport Hans Kokke was aanwezig om medailles uit te reiken en sprak de kinderen en de organisatie lovend toe over hun prestaties. Daarnaast kon iedereen genieten van lekkere gezonde hapjes en muziek. Het werd duidelijk dat deze wandel4daagse gedragen wordt door de wijk. Vele vrijwilligers droegen bij aan een erg succesvolle 2e editie!

De gezonde Wandel4vierdaagse werd georganiseerd door een groep wijkbewoners in samenwerking met ContourdeTwern, en met ondersteuning van Noordraad Heikant-Quirijnstok, Wijkraad Stokhasselt, Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg, Magnolia Bloemen, TamOil, Albert Heijn, Buurtsport Tilburg,
Deze 4daagse is éen van de vele gezonde initiatieven en activiteiten die er in Tilburg Noord plaatsvinden. Basisscholen met combinatiefunctionarissen in Tilburg Noord laten, door hun deelname aan de activiteiten, zien een gezonde schoolaanpak te omarmen. Diverse Gezonde School vignetten zijn de afgelopen maanden uitgereikt. Ook kinderdagverblijven en zorginstellingen maken zich sterk voor een gezonde leefomgeving.

Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht. Deze beweging stimuleert steden, wijken en dorpen om gezond eten en bewegen voor jongeren eenvoudig en aantrekkelijk te maken. Het doel in Tilburg is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 12 jaar met name in Tilburg Noord om te zetten in een daling. De Gezonde Wandel4daagse Tilburg Noord is een van de vele activiteiten die bijdraagt aan Jongeren Op Gezond Gewicht.

Gerelateerde artikels: