Het zomertrefpunt op bezoek bij Switsj

De 'vitale' ouderen die meedoen aan het zomertrefpunt zijn dit keer op bezoek geweest bij Switsj. Zij deden daar leuke ervaringen op!

In de vakantieperiode zijn ouderen vaak eenzaam. Familie en kennissen zijn op vakantie. Ouderen missen hierdoor de sociale contacten en activiteiten die voor hen een welkome afwisseling zijn in hun dagelijks leven.

De werkgroep ouderen Tilburg Noord heeft in samenwerking met ContourdeTwern, De Wever en Switsj (GGZ), voor de achtste keer activiteiten op de woensdagmiddagen georganiseerd: het zomertrefpunt. Dit jaar is het aantal bijeenkomsten zelfs uitgebreid van 4 naar 6 bijeenkomsten! Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Tilburg, “Verrijk je wijk” afdeling Stokhasselt en afdeling Heikant Quirijnstok.

Er wordt gewerkt met inschrijvingen vooraf. De doelgroep wordt persoonlijk benaderd door sleutelfiguren van vrijwillige en professionele organisaties uit de wijk.

Iedere week vragen de vrijwilligers van het zomertrefpunt aan een van de deelnemers om te vertellen hoe ze de bijeenkomst ervaren hebben. Deze week het verhaal van Riet de Kanter-Bertens:

Riet heeft zich via de Zonnebloem Heikant ingeschreven. Ze is erg enthousiast dat ze dit jaar weer deel kan nemen aan het zomertrefpunt.

De eerste bijeenkomst op 16 juli ’14 vindt plaats bij Switsj, het Centrum voor Dagbesteding, Arbeid en Educatie vanuit het GGZ. Allereerst geeft werkbegeleider Manus uitleg over Switsj en hun cliënten. Riet vond de uitleg van Manus fijn en duidelijk, want geeft ze aan “er wordt altijd maar negatief naar deze mensen gekeken, en nu heb ik er een ander beeld bij”.

“Toen ik hoorde van de activiteiten voor deze middag schrok ik wel van het timmeren en vroeg ik me af wat we dan moesten timmeren. Maar na het zien van het insectenhotel (Wat dat is dat weten wij niet?) vond ik het geweldig en ook het leukste aandenken van deze middag. Bij de afdeling keramiek hebben we een bloemenbakje beschilderd, dit vond ik erg gemakkelijk. Het leukste vond ik het maken van een zeepketting bij de textielafdeling! De lunch was geweldig en fantastisch verzorgd door de mensen van Switsj. Ik heb lekker gesmuld van al het lekkers dat er beschikbaar was voor de deelnemers. Het is een gezellige groep!”

Volgens Riet kunnen de komende weken al niet kapot dankzij deze middag. Ze kijkt nu al uit naar de andere middagen. Na afloop kregen de vrijwilligers van Riet een dikke knuffel en drie kussen als dank voor de leuke middag die ze met z’n allen hebben verzorgd.

(Klik met de muis van uw computer op de foto voor vergroten)