Wijkburger van 2014 is Malcolm Barnes

Wijkburger 1

De Wijkburger Tilburg Noord 2014 is 8 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Noordraad. Het is Malcolm Barnes (geb. GB 18-05-1954) geworden.

Dit jaar was voor het eerst sprake van Wijkburger Tilburg Noord. Andere jaren werd telkens de Wijkburger uit Heikant – Quirijnstok gekozen. Maar omdat de oproep in de Wijkkrant Noord gedaan is, kon het gebeuren dat ook uit de Stokhasselt iemand aangemeld zou worden. Malcolm Barnes woont in Stokhasselt.
De juryleden wethouder Mario Jacobs, Toke van de Zanden-Duquesnoy (Wijkburger 2013) en Miek Korsmit (redactie Wijkkrant Noord) verkozen unaniem de heer Barnes als wijkburger Tilburg-Noord. De voordracht werd gedaan door Cees van Disseldorp, de overbuurman van de verkozene.
Malcolm Barnes, ook wel door de buurt de Engelsman genoemd, houdt al jaren de buurt van de Puccinistraat schoon. Van Disseldorp: “Dagelijks gaat hij, dikwijls ’s morgensvroeg al, met een vuilniszak en prikker de wijk in en ruimt alles op. In de herfst komt daar het gevallen blad nog eens bij. Ook voor allerlei klusjes staat hij altijd vriendelijk voor iedereen klaar, zónder daarvoor een betaling te vragen. Altijd vriendschappelijk en gratis! Een echte vrijwilliger in onze ogen. Volgens mij is hij nog nooit voorgedragen, dus ik dacht laat ik dat maar eens doen, want die man verdient het echt.”
De jury heeft grote bewondering voor de activiteiten van de heer Barnes, die daarmee een bijdrage levert aan een schone en veilige wijk. Hij is een groot voorbeeld voor zijn omgeving. Temeer daar hij dit werk al jaren doet zónder collega’s en zónder ondersteuning van een locale of landelijke organisatie. Een man en een inbreng die goud is voor de wijk.

In oktober 2015 is Malcolm Barnes helaas overleden.