‘Werken en wonen in Noord is leuk met die mix aan mensen om je heen’

Img 1143 12 5

Aan het woord is de nieuwe Omgevingsmanager van Tilburg Noord, Monique Knapen. De redactie van stokhasselt.nl maakt kennis met Monique. Ze volgt Bart van Dalen op.

Monique is geboren in het centrum van Tilburg en studeerde hier aan de universiteit. Ze trouwde en verhuisde naar de Blaak, daar werden haar twee dochters geboren. “Daarna verhuisden we naar Noord”, vertelt ze. “Veel mensen vonden dat raar, maar ik wist wel beter. In Noord heb je een bonte mix aan mensen om je heen. Het is leuk om hier te wonen, mensen zijn heel belangstellend naar elkaar en het is een levendige wijk waar veel gebeurt.”


Monique kwam na haar studie in dienst van de gemeente Tilburg als Beleidsmedewerker Sociaal. “Door mijn contact met de Brede Scholen was ik voor mijn werk ook al vaak in Noord te vinden. Voordat ik Omgevingsmanager werd, was ik nog beleidsmedewerker Burgerparticipatie. Dat was een leuke en brede functie, van alles en nog wat kwam er langs. Werken aan initiatieven van burgers uit de stad is heel leuk, ontdekte ik.”


Toen kwam de functie van Omgevingsmanager voorbij. “Het is een functie waarin je veel contact hebt met mensen, de inwoners van de wijk en de organisaties die er werkzaam zijn. Dat past bij mij. Het draait ook om maatwerk in de wijken. Wat in de ene wijk goed loopt, kan in een andere wijk niet werken.”


“Waar ik nu in mijn nieuwe functie al concreet mee bezig ben is het mee-organiseren van een zomerconferentie op 25 september in Noord. Daarin speelt het bezoek dat de werkgroep Armoede van de wijkraden, ContourdeTwern, Het Ronde Tafelhuis en onderwijs aan de burgemeester bracht, een rol. We zijn nog bezig met het programma. Daarnaast help ik bijvoorbeeld mee met het organiseren van de Dag van het Wagnerplein op 25 juni.”


“Maar ik ben nu nog maar net begonnen en laat het eerst een beetje op me af komen. Ik zal veel samenwerken met de wijkregisseurs Helmy en Samir, die al gepokt en gemazeld zijn in deze wijk. Naast in de wijk, ben ik uiteraard ook vaak te vinden op het stadhuis, om daar over te brengen wat ik hier heb gezien en besproken. Ik heb er heel veel zin in om aan de slag te gaan.”
Monique, veel succes in je nieuwe baan!