Steun Stokhasselt met de VriendenLoterij!

Stokhasselt is een wijk met meer dan 150 verschillende nationaliteiten, een wijk met veel kinderen én een wijk met veel armoede.

Dit percentage is ruim 3 keer zo hoog als in heel Tilburg. In de rubriek 'Stokhasselt in cijfers' zullen regelmatig gegevens gepubliceerd worden, die een beeld geven van de nog steeds groeiende armoede in de wijk Stokhasselt. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan leeftijdsgroepen, herkomst en gezinssamenstelling.

De Werkgroep Activiteiten van de wijkraad Stokhasselt organiseert straat-, buurt- en wijkactiviteiten om de bewoners van onze kleurrijke wijk meer met elkaar in contact te laten komen. In de afgelopen jaren is het aantal activiteiten enorm gegroeid. Van de gemeente ontvangt de wijkraad hiervoor slechts één euro per bewoner per jaar. Dat bedrag is voor elke wijk(raad) hetzelfde; er wordt daarbij niet gekeken naar de grote verschillen in de samenstelling van de wijk en de verschillende behoeftes.

Om meer geld beschikbaar te hebben voor haar activiteiten heeft de wijkraad (Stichting Stokhasselt ’88) zich als goed doel aangemeld bij de VriendenLoterij. Iedereen die in de gelukkige omstandigheid is om iets meer financiële ruimte te hebben dan de meeste wijkbewoners, wordt dan ook uitgenodigd om via de VriendenLoterij de wijk Stokhasselt te steunen. Dat geldt niet alleen voor wijkbewoners maar voor iedereen die onze wijk een warm hart toedraagt. Aanmelden voor de VriendenLoterij kan onder meer via de vaste link op deze website (rechts, direct onder het zoekvenster).

Ook als u al meedoet aan de VriendenLoterij, maar nog geen specifiek goed doel hebt aangegeven, kunt u Stokhasselt gaan steunen. Dat moet u dan wel telefonisch doorgeven aan de VriendenLoterij via 0900-3001400 (10 cpm); onze sponsorcode is 9973. Wilt u onze wijk steunen met een (maandelijkse) bijdrage, maar niet meedoen met de VriendenLoterij dan kan dat natuurlijk ook. U kunt uw bijdrage dan overmaken op de Activiteitenrekening van de Stichting Stokhasselt ’88 (NL09 RABO 0367 0733 07). Via deze website houden wij iedereen op de hoogte.