Bekijk de digitale muurkrant Stokhasselt

In de wijk Stokhasselt functioneert al enkele jaren een digitale muurkrant. In 2015 is de subwijk Vlashof hierin ook opgenomen. Beeldschermen waarop deze digitale muurkrant wordt vertoond, zijn te vinden in wijkcentrum ‘de Ypelaer’ en de basisscholen ‘Aboe el-Chayr’, ‘de Regenboog’, ‘de Lochtenbergh’ en ‘de Vlashof’. Al deze locaties hebben in principe een eigen muurkrant maar kunnen wel berichten van elkaar overnemen.

Andere organisaties die regelmatig of incidenteel een bericht via een van deze muurkranten willen publiceren, kunnen dat op de diverse manieren doen.

  • Voor regelmatige berichtgeving kan een account aangevraagd worden bij de gemeente. De aanvrager kan dan zelf berichten aanmaken. Deze berichten verschijnen niet automatisch op een van de genoemde muurkranten. Er dient daarvoor contact opgenomen te worden met de betreffende muurkrantbeheerder(s) met het verzoek om een bericht over te nemen.
  • Voor plaatsing van incidentele berichten dient contact opgenomen te worden met een of meerdere van de muurkrantbeheerders. Ga ervan uit dat deze berichten kant en klaar aangeleverd moeten worden. Dat wil zeggen dat er ook qua lay-out niets meer aan gedaan hoeft te worden. Een sjabloon hiervoor is beschikbaar voor Microsoft Office Publisher.
    (Dit sjabloon biedt veel meer opmaakmogelijkheden dan de standaard tekstopmaak van de digitale muurkrant en is ook te gebruiken door organisaties die een eigen account hebben.)

Let op!

Alle muurkrantbeheerders beslissen zelfstandig over wat er op hun muurkrant verschijnt. De berichten moeten gericht zijn op hun eigen doelgroep. In principe worden geen commerciële uitingen toegelaten en is er een maximum aan het aantal berichten dat per keer getoond wordt. De digitale muurkrant in wijkcentrum ‘de Ypelaer’ biedt de meeste mogelijkheden, omdat deze gericht is op alle bewoners van Stokhasselt/Vlashof.

Hier kun je live de digitale muurkrant bekijken, zoals deze ook te zien is op beeldschermen in Wijkcentrum de Ypelaer.
Je kunt de digitale muurkrant ook op GROOT FORMAAT zien door hier te klikken.
Stuur vragen en opmerkingen over de digitale muurkrant per e-mail naar: muurkrant@stokhasselt.nl