Een mix van mooie mensen

Irene Schmeltz woont vlakbij de Sibeliusflat. Net buiten Stokhasselt dus. Toch is Irene dagelijks in de wijk. Zij werkt als leerkracht en (sinds kort) als directie-ondersteuner op basisschool De Regenboog. “Al twintig jaar lang zie ik de kinderen van Stokhasselt opgroeien”, lacht Irene.

Lees Meer...

Werken in het hoge noorden

Werken in het hoge noorden

Werken in het hoge noorden

David Barnes woont op een van de hoogste verdiepingen van de Pucciniflat. Vanuit de flat heeft hij een prachtig uitzicht over de stad. Hij woont met recht in het ‘hoge noorden’. “Dat past bij ons”, zegt David. “Mijn familie…  wij zijn noordelijke mensen. We komen uit Yorkshire, bij Hull in Engeland.”

Lees Meer...

Lekker bij lief en leed

Lekkers bij lief en leed
Toon en Rina van Gastel zijn iedere dag vroeg uit de veren. Sinds 1971 hebben zij een bakkerij op het Verdiplein. Vers brood en banket worden in de bakkerij in Stokhasselt gemaakt. 

Lees Meer...

Echt niet somber over Stokhasselt

Echt niet somber over Stokhasselt

Op donderdagochtend is Lex Teurlings te vinden in wijkcentrum De Ypelaer. Lex is een van de aanspreekpunten voor Burenhulp, een project van vrijwilligersorganisatie Contour, waarbij buurtbewoners met elkaar in contact gebracht worden. Ook is Lex een van de drijvende krachten achter de gloednieuwe website www.stokhasselt.nl.

Lees Meer...

Een carrousel van levensverhalen

Yvonne Timmermans is een actief en vooral creatief mens. Liefst wil zij dagelijks creatief en kunstzinnig bezig zijn. “Natuur, mensen en kleuren... Daar put ik inspiratie uit”, aldus Yvonne.

Lees Meer...

Boerenkool in Stokhasselt

In 2001 huurde Victoria Val Davies een kamer in een flat in Stokhasselt. Als vluchteling was zij uit Sierra Leone naar Nederland gekomen. Victoria wilde in Tilburg een bestaan opbouwen. Dat is goed gelukt.

Lees Meer...

Ik vertrouw op mijn eigen kracht

Op tweejarige leeftijd arriveerde de Turkse Gul Bagiran in Tilburg. Als kind woonde zij in Tilburg-West. Sinds een jaar of tien woont Gul met haar gezin in Stokhasselt.

Lees Meer...

Iedereen komt bij mij over de vloer

“Ben je al bij ons magazijn geweest in Tilburg-Noord?” Peerke, in- en verkoper van gebruikte meubels, voelt zich soms ‘de kleine ambassadeur’ voor Tilburg-Noord.

Lees Meer...

Kinderboerderij in de achtertuin

Ruim anderhalf jaar geleden verhuisde Paula van Gestel naar Stokhasselt, samen met haar dochters Julia en Daphne.  Moeder en dochters kwamen uit de Reeshof.  “Ik ging met een open houding”, zegt Paula, “en het eerste wat me opviel in onze flat aan de Puccinistraat was het uitzicht. Veel groen in het park en verderop de kinderboerderij Stokhasselt.  Daar heb ik me aangemeld als vrijwilliger.”

Lees Meer...

Wijkraad kijkt achter de voordeur

Stokhasselt is een mooie groene wijk, maar vergis je niet. Achter de voordeur tref je niet altijd vrolijkheid. Er is ook ellende. Dat zegt Joke Roovers, voorzitter van wijkraad Stokhasselt 88.

Lees Meer...

Samenwerken zit in m’n genen

Frans van den Dries woont ruim 44 jaar in Stokhasselt. Op 17-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar de wijk. Hij is er nooit meer weggegaan. Frans houdt van de wijk. “Ruim en groen”, zegt hij. “met mensen uit alle windstreken.

Lees Meer...

Liever niemand buiten de boot

Miep Baarslag is helemaal gesetteld in Stokhasselt. De geboren Arnhemse woont er nu veertig jaar. “Ik heb een fijn huis met een mooie tuin”, zegt Miep. “Natuurlijk heb ik de buurt zien veranderen, maar ik heb nooit vervelende dingen meegemaakt.

Lees Meer...

Onze school kan niet zonder de ouders

De 29-jarige Faduma Cabdulqadir is moeder van vier kinderen. “Ik geniet”, zegt Faduma, “ik kan af en toe kind zijn met mijn kinderen!”

Lees Meer...

Kampioenen in Stokhasselt

Bij Sportinstituut Ooms aan de Puccinistraat komt iedereen, van jong tot oud en van alle culturen, rangen en standen. Wekelijks komen er zo’n 2000 kinderen sporten. Zeker de helft daarvan komt uit Tilburg-Noord.

Lees Meer...

Place to be in Stokhasselt

Place to be in Stokhasselt

De gekleurde lampjes hangen nog boven de tafels. Onlangs vierde de kinderboerderij Stokhasselt haar 35-jarige bestaan. Dankzij de inzet van Henk van den Dries en andere vrijwilligers heeft de kinderboerderij een gouden toekomst. Op naar de 50.

Lees Meer...

Touwtje springen met The Bananas

“Mijn droom? The Bananas als de nieuwe K3. Optreden in Nederland, België en andere landen!”

Lees Meer...