Whatsapp in de strijd tegen woninginbraken

De ‘Buurt-Whatsapp’ biedt bewoners de mogelijkheid om verdachte omstandigheden in eigen buurt aan elkaar te melden.

Ondertussen zijn er, in samenwerking met de gemeente en de politie veel Buurt-Whatsapp groepen. De Buurt-Whatsapp werkt preventief. Het is voor criminelen erg moeilijk om toe te slaan terwijl er zoveel mensen de buurt in de gaten houden. Tilburg-Noord heeft inmiddels negen Buurt-Whatsapp groepen. Kijk op de Facebookpagina van Buurtpreventie Noord hoe u zich kunt aanmelden. Deze groepen zijn voor de wijk Heikant, Quirijnstok en Stokhasselt. Alle verdachte omstandigheden worden via deze Whatsapp groepen vermeld en komen zo ook bij de politie terecht.

Aanmelden:

Om deel te nemen aan de Buurt-Whatsapp heeft u een smartphone nodig. De applicatie kan gratis gedownload worden. De minimale leeftijd om deel te nemen aan de Buurt-Whatsapp is achttien jaar.
Om uzelf aan te melden, kunt u een e-mail sturen aan Adryo Toorians, adviseur Veiligheid bij de gemeente Tilburg. Vermeld in de e-mail uw naam, adres, e-mailadres, mobiele telefoonnummer en of u bereid bent samen met twee andere buurtbewoners coördinator te zijn van de Buurt-Whatsapp groep. De coördinator staat in directe verbinding met de andere negen Whatsapp groepen.
Wilt u een Whatsapp groep opzetten voor een buurt in Tilburg-Noord en heeft u hierover vragen, neem dan ook hiervoor contact op met Adryo Toorians via telefoonnummer 013 - 542 9186 of per e-mail adryo.toorians@tilburg.nl