Vakantie-initiatieven voor kinderen

DSC 0235

Op maandag 6 juli was er in basisschool De Lochtenbergh een kleine, maar belangrijke bijeenkomst. Annie Meens - coördinator van de ouderkamers van de basisscholen in Vlashof en Stokhasselt - vertelde aan journalisten van het Brabants Dagblad en de Wijkkrant, wat kinderen in de zomervakantie kunnen doen. Daarbij waren ook de schooldirecties en een vertegenwoordiging van de beide wijkraden in Tilburg-Noord aanwezig.

Enige maanden geleden hebben de basisscholen uit hun eigen budgetten en een extra bijdrage van het project 'Wijk aan Zet' 40 tablets aangeschaft (10 per school) waarmee kinderen thuis kunnen oefenen met leuke en leerzame spelletjes die daarop zijn geïnstalleerd. De resultaten zijn nu al duidelijk en niet alleen bij de kinderen. Ook ouders gaven toe ‘s avonds zelf geoefend te hebben. In de zomervakantie zullen dan ook per school 10 kinderen uit groep 3 een tablet mee naar huis mogen nemen. De mediacoördinator heeft er erg veel spelletjes op gezet en ervoor gezorgd dat andere functies zijn afgeschermd. Na de vakantie komen weer andere kinderen aan de beurt.
Voor veel gezinnen met kinderen is het financieel heel moeilijk om leuke dingen te doen in vakantieperiodes. Aan alle kinderen uit de groepen 1 en 2 wordt er dan ook een tasje met een boek, een spelletje, een kleurboek, kleurpotloden, enz. uitgedeeld.
Voor kinderen uit groep 4 en 5 is er de Zomerschool. Kinderen de zich aanmelden, kunnen gedurende 2 weken op een creatieve manier bezig zijn met taal en andere schoolactiviteiten, maar ook met veel ontspanning.