‘Toen gebeurde het, ik ontdekte mijn passie’

Natacha Pinas 26 September

Natacha Pinas is sinds april de nieuwste centrumcoördinator van de Ypelaer, ter vervanging van Bart van Zuylen. Ze maakte de opening van de hernieuwde Ypelaer mee. “Ik krijg nog steeds heel veel goede reacties op de Ypelaer, het is echt een mooi gebouw.”

Natacha, geboren Rotterdamse, is 39 jaar en woont in Boxtel. Ze werkte 14 jaar met plezier als teamleider P & O en salarisadministratie op een accountantskantoor. “In 2014 ontdekte ik mijn passie op het sociaal maatschappelijk vlak. Ik ben weekendpleegouder en zit in de pleegouderraad. Daar volgde ik cursussen in het sociale domein. Via verschillende projecten kwam ik in aanraking met ContourdeTwern. Nu combineer ik het werk in de Ypelaer met mijn financiële en personele ervaring, een goede combinatie.”


Ypelaer gratis huren

Natacha heeft als hoofdtaak gebouwbeheer en rendabele verhuur. “Groepen, commercieel of niet, kunnen de Ypelaer huren. We hanteren een sociaal tarief, een speciaal tarief voor de wijkbewoners en een commercieel tarief. Huren kan ook gratis, in het kader van wederkerigheid. Dat wil zeggen dat er een ruimte gehuurd kan worden als je iets terug doet voor de Ypelaer of voor andere wijkbewoners. Dit kan door middel van diverse activiteiten zoals schilderwerk, tuinonderhoud of helpen bij het buffet etc. Kom met een leuk en inspirerend idee wat je terug wilt doen voor de maatschappij. We staan open voor een gesprek.”
Natacha is enthousiast over het aanbod van de Ypelaer: “loop eens binnen, er gebeuren zoveel leuke dingen in de Ypelaer. Mensen ontmoeten elkaar, hebben het gezellig en velen werken aan verbetering van hun positie in de samenleving. We zijn bezig met een behoeftepeiling in de wijk. Nu is er behoefte aan bijv. darten en een kinderdisco. Dan ga ik aan de slag om dat te realiseren.”


Gezond goedkoop
Natacha maakte de overstap naar gezonder homemade eten in de foyer. “Samen met 4women. We maken een eigen soep, tosti’s met bruin brood etc. Dat we in een armoedewijk zitten, betekent niet dat we slecht moeten eten. Gezond eten kan ook goedkoop zijn.” Wil je weten wat er in de Ypelaer gebeurt? Het is teveel om hier te beschrijven. Zoek op facebook naar ‘Ypelaer’ en ‘wijkrestaurant de Ypelaer’. Of klik op de pagina van ContourdeTwernNoord. Of like de facebookpagina van stokhasselt.nl, dan krijg je dagelijks het verse wijknieuws binnen.
Natacha staat aan de vooravond van 50 jaar Stokhasselt. De reünie in januari zal ze waarschijnlijk niet mee kunnen maken. Ze is zwanger van haar eerste kindje, dat midden december wordt verwacht.