Start van de vierde reeks interviews in Stadsnieuws

De redactie van stokhasselt.nl start weer met een serie portretten van kleurrijke bewoners, van betekenis voor hun eigen cultuur en die van hun buren.

Het zelfbewustzijn en het zelf doen van de bewoners in de wijk Stokhasselt staat dit keer centraal in de nieuwe portrettenreeks, die zaterdag 18 april van start gaat in Het Stadsnieuws, en uiteraard ook te lezen is op www.stokhasselt.nl

Het is de vierde keer dat de gemeente Tilburg en WonenBreburg door het Tilburg Akkoord deze reeks mogelijk maken. Om de week zal er een verhaal met foto verschijnen in Het Stadsnieuws van zaterdag. Vooralsnog zal de serie uit twaalf verschillende bijdrages bestaan, met in iedere bijdrage de focus op een nationaliteit uit Stokhasselt. In de eerste bijdrage van zaterdag 18 april komen een man uit Ethiopië en Somalië aan het woord die al een aantal jaren in Stokhasselt wonen en heel veel samen doen. Uiteindelijk zal de serie opnieuw uitmonden in een boekje, dat in het najaar op een nog te organiseren conferentie over Buurtgericht Werken, door de gemeente Tilburg uitgedeeld zal worden.

De portretfoto’s worden opnieuw geschoten door Jack Tummers. De interviews en het schrijven van de teksten zal door Myriam Krol gebeuren. In 2014 draaide de reeks om de relatie tussen professionals en vrijwilligers in de wijk. In 2013 werden de ondernemers uit de wijk geportretteerd en in 2012 startte de serie met portretten van bewoners en professionals die als rolmodel voor anderen kunnen dienen.