R-Sport Tilburg Noord. Wat is dat?

20140130 Stokhasselt Fayal 006 Klein

Lees in je eigen taal

R-Sport en is een project voor kinderen van 10 t/m 15 jaar uit Tilburg Noord.

R-Newt Jongerenwerk en Buurtsport gemeente Tilburg hebben ervoor gekozen om de krachten te bundelen en samen te werken in dit project. Zodat de begeleiding van de jongeren optimaal is.

Wat houdt R-Sport in?

R-sport is een combinatie van sport- en educatieve activiteiten, waarbij positieve gedragsbeïnvloeding centraal staat. We werken preventief aan het gedrag van de jongeren en helpen talenten te ontwikkelen.

We hebben twee maal in de week sportactiviteiten waarbij de jongeren verschillende sporten kunnen beoefenen. Denk hierbij aan: voetbal, basketbal, zelfverdediging, freerunnen etc. We werken daarbij samen met verschillende sportclubs uit Tilburg en met gastdocenten/ doelgroepvrijwilligers uit de eigen wijk. Naast de sportactiviteiten hebben we ook aandacht voor educatieve activiteiten, waarbij we verschillende thema’s bespreken. Bijvoorbeeld de gevaren van alcohol en drugs in samenwerking met Novadic-Kentron, het belang van gezonde voeding en het gebruik van energiedrankjes in samenwerking met de GGD etc. etc.

Met R-Sport proberen we in te steken op het gedrag van de jongeren op drie leefgebieden, zijnde op straat, thuis en op school. Daarbij onderhouden we contact met de ouders/ verzorgers en de school van de deelnemende jongeren. Daarnaast zijn we present in de wijk aanwezig en hebben daar contact met de jongeren.

Waarom R-Sport?

Naast het hebben van plezier en het sporten leren de jongeren bij R-Sport ook op een leuke manier hoe zichzelf te presenteren, verantwoordelijkheid te nemen en dragen, samen te werken, organiseren en omgaan met emoties. Deelnemen aan R-Sport is geheel GRATIS en de jongeren kunnen bij goed gedrag diverse leuke uitstapjes als beloning verdienen.

Wanneer R-Sport?

De R-Sport activiteiten vinden twee keer in de week plaats, op de dinsdag en de donderdag. Op dinsdag van 16.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur in de gymzaal van MFA de Dirigent. Dat is bij de basisscholen Aboe el Chayr en de Regenboog.