Quiet Community: de marktplaats zonder geld

Quiet500

Mensen in een armoedesituatie kunnen een Quiet-pas krijgen. Met deze pas komen ze in aanmerking voor allerlei goederen en diensten. Deze komen van particulieren en van het bedrijfsleven, maar ook van de Quiet-members zelf. Op deze manier werkt iedereen mee aan armoedeverzachting, ook de arme mensen zelf. 

Mensen die gebruik maken van de pas kunnen anoniem blijven en hoeven geen verantwoording af te leggen. Het doel van dit alles is mensen een uitweg te bieden uit financieel, sociaal en psychisch isolement. De Quiet Community is een marktplaats zonder geld. Quiet Members hebben hier toegang tot producten en diensten die door particulieren en bedrijven – gratis – aangeboden worden. Er wordt gestreefd naar onderlinge ondersteuning en elkaar vertrouwen en voluit kansen geven.

  • Quiet is een community voor, door en van Tilburgers
  • Quiet ondersteunt bestaande projecten op het gebied van ruilen en delen
  • Quiet bundelt de kracht en talenten van mensen
  • Quiet belicht en verlicht de (stille) armoede
  • Quiet werkt met gesloten beurs

    De website van de Quiet Community vind je hier!

MEMBERS
Belangrijkst zijn natuurlijk de Members, de leden van de Quiet Community. Mensen die in een armoedesituatie verkeren en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit steuntje kan zowel een gratis product of dienst zijn, maar ook een weg uit het isolement waarin iemand terecht kan zijn gekomen. Elkaar sterker maken (’empowerment’) staat hoog in het vaandel van de Quiet Community.

Hoe kan ik Member worden en een Quiet pasje krijgen?
Vanaf januari 2016 kun je als je ingeschreven staat bij de Voedselbank in Tilburg ook zonder gedoe automatisch een Member worden van Quiet Community. Je krijgt dan ook een Quiet pasje. Mensen die gebruikmaken van de pas kunnen anoniem blijven en hoeven geen verantwoording af te leggen.

Ik zit niet bij de Voedselbank, maar ik wil wel graag een Member worden.
Vanaf januari 2016 is begonnen met het uitgeven van Quiet-pasjes voor mensen die bij de Voedselbank in Tilburg ingeschreven staan. Het is de bedoeling om zo snel als dat mogelijk is meer mensen die het moeilijk hebben in te schrijven als Quiet Member.


SPONSOREN
Quiet is een ijzersterk merk dat laat zien dat mensen in armoede veel eigen kracht inzetten en tegelijkertijd ook steun nodig hebben om uit hun vaak lastige situatie te komen. De Quiet Community verwerft producten en diensten bij het bedrijfsleven voor haar Members. Die Members hebben het niet breed dus wil men die niet met kortingsbonnen verleiden geld uit te geven. Members moeten gratis gebruik kunnen maken van de diensten en producten die het bedrijfsleven ter beschikking stelt.
De Quiet Community doet wel wat terug voor haar sponsoren. Via verschillende kanalen wordt het “Quiet virus” verspreid. Dat zijn verhalen waarin beschreven wordt wat men voor elkaar betekent en hoe men elkaar helpt. Een uitgelezen gelegenheid voor een bedrijf om zich op een positieve manier te laten zien aan de stad.