Project Voortuinen wordt vervolgd

Voortuintjes Collage (Website)

Stokhasselt is een groene wijk en niet alleen vanwege het 'gemeentelijke' groen maar ook door de vele voortuinen. Helaas worden deze voortuinen nogal eens slecht onderhouden. Met het Project Voortuinen willen we daar extra aandacht aan besteden.

Enige tijd geleden heeft de wijkraad het initiatief genomen om samen met de bewoners van de Rossinistraat (even nummers) de voortuinen in die buurt op te knappen. Daar zijn we nog niet mee klaar maar ondertussen willen we het project wel uitbreiden naar de hele wijk. En voor de bewoners die dat ook een goed idee vinden en daarom in de komende weken en maanden wat extra tijd en energie in hun voortuin willen steken, hebben we wat te bieden.

Als de bewoners van minimaal de helft van een rij woningen of minimaal 10 woningen in een 'hofje' hun voortuintjes willen opknappen, helpt de wijkraad ze met een setje klein tuingereedschap en een waardebon van € 50,00 voor de aanschaf van tuinplanten bij Tuincentrum GroenRijk aan de Stokhasseltlaan. Bij voldoende deelname en in overleg is het ook nog mogelijk dat de wijkraad voor andere voorzieningen zorgt.

Voorwaarde voor dit alles is wel dat bewoners zich gezamenlijk aanmelden. Eén of enkele bewoners zullen dus het voortouw moeten nemen. Individuele aanmeldingen zijn niet mogelijk. Voor meer informatie en aanmeldingen kan gebruik gemaakt worden van het e-mailadres:

ProjectVoortuinen@stokhasselt.nl