Parkfestival Tilburg-Noord geannuleerd

Parkfestival

Afgelopen woensdag hebben we van de rijksoverheid gehoord wat de mogelijkheden zijn om na 1 juli weer evenementen te organiseren. De organisatie van het Parkfestival is helaas niet in staat om aan alle voorwaarden hiervoor te voldoen.

Het Parkfestival is een open activiteit waarbij de bezoekers niet bevraagd kunnen worden over hun gezondheid. In dat geval zouden er maar 250 bezoekers toegelaten mogen worden, wat gezien de bezoekersaantallen in het verleden en in een open Ypelaerpark niet te handhaven is. Ook is het handhaven van een onderlinge afstand van 1½ meter niet haalbaar, zowel op de vrijmarkt als in de publiekstent als op het podium.
Het organiseren van het Parkfestival kost enige tijd. Het is voor de organisatie dan ook niet mogelijk om te wachten op eventuele versoepelingen van de voorwaarden die mogelijk vanaf 1 september zouden kunnen gaan gelden. Helaas hebben we dan ook moeten besluiten om de 10de editie van het Parkfestival Tilburg-Noord te verplaatsen naar 11 en 12 september 2021.