Op bezoek bij Bart

De redactie van stokhasselt.nl is on tour, bij Bart van Dalen, de Omgevingsmanager van Tilburg Noord. Want, als er iets te doen is in onze wijk, dan is Bart er bij. Samen met Helmy van Ingen, de wijkregisseur van Stokhasselt en Samir Azahaf, de wijkregisseur van Heikant-Quirijnstok.

De redactie gaat nu op bezoek bij Bart in het stadhuis. Samen met Helmy en Samir vormt Bart de verlengde arm van de gemeente Tilburg en zet zich in voor de wijkbewoners. Waar de regisseurs vooral op veiligheid en leefbaarheid inzetten, is Bart ook veel binnen het stadhuis bezig om verschillende initiatieven op sociaal gebied voor Noord aan elkaar te verbinden. “Ik hou de doelen scherp en verbind bewoners, vrijwilligers en professionals om daar aan te werken. Ik help initiatieven op weg, stuur op samenwerking en betrek bewoners op het gebied van veiligheid, sociale stijging, ruimtelijke ontwikkeling, bewonersparticipatie en communicatie.”

“In Noord wonen en werken heel gedreven mensen, dat vind ik mooi om te zien”, zegt Bart. “In de wijk staan heel veel voorzieningen klaar om kinderen en hun ouders op te vangen als het lastig gaat. Maar dat werkt alleen als de bewoners dat willen en de professionals gemotiveerd zijn.”

Bart constateert dat veel mensen een ander beeld van Noord hebben, dan de mensen die er daadwerkelijk wonen. “Waarom woon jíj in Noord?, wordt veel mensen gevraagd. Er zijn genoeg redenen om met plezier in Tilburg-Noord te wonen; de ruime woningen, het vele groen, de goede voorzieningen en natuurlijk de mensen die in de Noord wonen. Dat Tilburg-Noord een multiculturele wijk is biedt heel veel kansen. Het levert mooie ontmoetingen op en er is veel van elkaars cultuur te leren."

Bart merkt dat collega’s van andere wijken wel eens jaloers zijn op noord. “Op wat er allemaal voor initiatieven zijn, wat we er allemaal voor elkaar hebben gekregen, samen met de wijkbewoners. Oké , er is misschien meer geld en mankracht, maar het wordt heel goed opgepikt door de wijkbewoners. Er zijn ook heel veel ideeën en er woont een aantal echte parels in de wijk, bewoners die veel werk verstouwen en goud waard zijn.”

De redactie van Stokhasselt.nl krijgt een rondleiding op het stadhuis van Bart. We bezoeken het oude raadhuis, de raadzaal en de bestuursvleugel en genieten van het uitzicht op de negende etage. Natuurlijk zoeken we dan naar de landmarks van Tilburg Noord, zoals de Heikant en de Bach-, Mozart- en Hoffmanflats!

Gerelateerde artikels: