Kleine sponsoren voor buurtactiviteiten gezocht!

Straatfeest Perosistraat 7

De Werkgroep Activiteiten van de wijkraad organiseert al vele jaren kleinschalige straat- en buurtactiviteiten in onze wijk.

Met een kleine groep vrijwilligers, eenvoudige middelen en weinig kosten worden op deze manier zo’n 50 tot 100 buurtbewoners per keer bereikt. Deze activiteiten vinden dicht bij de bewoners en meestal buiten plaats. Dat houdt wel in dat de voorzieningen voor zo’n activiteit telkens opnieuw van een centrale opslagplaats naar de buurtlocatie vervoerd moeten worden, moeten worden opgebouwd en ook weer afgebroken. Voor een bewonersactiviteit van 14 tot 17 uur zijn vrijwilligers van ca. 12 tot 19 uur bezig. Wij zijn op zoek naar kleine bedrijven in (de buurt van) onze wijk, die deze activiteiten met goederen en/of diensten willen ondersteunen.

Waaraan is behoefte?

  • Voor het transport van materialen zouden we graag max. 10x per jaar op een zaterdag of zondag de beschikking willen hebben over een kleine bakwagen met laadklep. Er worden geen grote afstanden mee gereden, want de activiteitenlocaties liggen allemaal binnen een straal van 1 km. vanaf de opslaglocatie. Voor de huur van een bakwagen is geen budget maar de verbruikte brandstof aanvullen is wel mogelijk.
  • Voor onze kleine buitenactiviteiten hebben wij een aantal generatoren aangeschaft om onder meer het opblaasbare springkussen, het opblaasbare pannaveld, het koffiezetapparaat en de geluidsinstallatie van stroom te voorzien. Een sponsor voor de nodige brandstof wordt zeer op prijs gesteld.
  • Veel huishoudens in onze wijk leven op of onder de armoedegrens. Omdat wij vinden dat dat het bijwonen van een buurtactiviteit niet in de weg mag staan, schenken wij gratis koffie en thee voor de volwassenen en ranja voor de kinderen. Wij zoeken dan ook een sponsor voor koffie, theezakjes, suiker en melk(poeder) en/of voor de bekers waarin we deze dranken verstrekken.
  • Onze kleine groep vrijwilligers (4 tot 6 personen) is per activiteit 6 tot 7 uur bezig met het transport, opbouwen, begeleiden en afbreken. In deze periode wordt een belegd broodje bij de koffie zeer op prijs gesteld. Welke sponsor wil hiervoor zorgen?

Sponsoren kunnen als zij dit wensen vermeld worden tijdens de betreffende activiteiten. Ook is het mogelijk dat als tegenprestatie gebruik gemaakt kan worden van de materialen waarover wij beschikken.

Voor meer informatie verwijzen wij naar het e-mailadres activiteiten@stokhasselt.nl.