Hoe ondersteunt een meedenker een inwoner met zorgvragen?

Contourdetwern

In In Tilburg vinden we het belangrijk dat er goed naar inwoners wordt geluisterd.

Naast professionele onafhankelijke cliëntondersteuners hebben we vanaf januari dit jaar ook vrijwilligers beschikbaar die mensen kunnen helpen om hun ondersteuningsvraag duidelijk te krijgen. We noemen deze professionals en vrijwilligers meedenkers.

Wat bieden meedenkers?

Meedenkers helpen inwoners hun verhaal te vertellen en de weg te vinden in het ingewikkelde sociale domein in Tilburg. Meedenkers zijn opgeleid en weten wat er van hen wordt verwacht. Ze helpen inwoners gesprekken voor te bereiden en hun zorgvraag beter te formuleren. Dit zorgt ervoor dat zorgprofessionals effectiever kunnen werken en sneller de hulpvraag kunnen beantwoorden.

Rolph Dols, wethouder zorg en welzijn: "Met alle veranderingen op het gebied van ondersteuning is het niet voor iedereen eenvoudig de juiste zorg te vinden. Het vraagt van de gemeente ook dat we mensen daarbij ondersteunen. Meedenkers kunnen daar een belangrijke rol in spelen."

In dit filmpje wordt uitgelegd wat een meedenker voor je kan betekenen. Wil je meer informatie over de professionele en vrijwillige meedenker? Bel 013 583 9909 of mail naar meedenkers@contourdetwern.nl. Of kijk op t-helpt.nl/meedenkers.