Het zomertrefpunt op bezoek bij de Monfortparochie

De 'vitale' ouderen die meedoen aan het zomertrefpunt zijn dit keer op bezoek geweest bij de Monfortparochie. Deelneemster, mevrouw Roosenbrand, aan het woord.

De tweede bijeenkomst op 23 juli ’14 vindt plaats bij de Montfortparochie. De parochie heeft zich sinds dit jaar aangesloten bij de werkgroep en stelt hun locatie ter beschikking. Zoals gebruikelijk starten we de bijeenkomst met een gezamenlijke maaltijd, ditmaal bereid door vrijwilligers van de parochie. Het eten viel bij Mevrouw Roosenbrand erg in de smaak. Zij vond ook de uitleg over de parochie van de pastor erg duidelijk.

Op het programma van vandaag staat een quiz over het vroegere Tilburg. Mevrouw vond de quiz leuk, maar aangezien ze oorspronkelijk niet uit Tilburg komt, waren de plaatjes moeilijk te raden. Ze merkte wel dat het veel herkenbaarheid opleverde bij andere deelnemers. Lenn Galloway verzorgde het optreden vandaag. Ze vond de muziek erg goed en gezellig.

De activiteit vindt plaats op de dag van nationale rouw voor de slachtoffers van de vliegtuigramp MH-17. Ter nagedachtenis hebben we 5 minuten stilte gehouden voor de slachtoffers en hebben de kerkklokken geluid. Mevrouw Roosenbrand: “ik kreeg tranen in mijn ogen”. Na de stilte heeft pastor Lemmens het woord genomen en vervolgens hebben we gezamenlijk gebeden. Het was een passende locatie om op een mooie wijze eer te betonen aan de slachtoffers en hun nabestaanden.

Mevrouw Roosenbrand is ingeschreven via de Zonnebloem Stokhasselt. De vrijwilligers van deze wijk hebben dit mogelijk gemaakt voor haar. Ze vindt het erg fijn om dit jaar deel te nemen en wil graag volgend jaar weer meedoen aan het zomertrefpunt. Mevrouw kent sommige andere deelnemers al, maar ze maakt ook contact met deelnemers die ze niet kent.

Geschreven door: Coby de Wit en Shantie Hoeblal, vrijwilligers zomertrefpunt

Werkgroep ouderen Tilburg Noord

De werkgroep ouderen Tilburg Noord organiseert in samenwerking met ContourdeTwern, De Wever en Switsj (GGZ) het zomertrefpunt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Tilburg, “Verrijk je wijk” afdeling Stokhasselt en afdeling Heikant Quirijnstok.

(Klik met de muis van uw computer op de foto's voor vergroten)