'' GROUPIE ''

79 Groupie Copyrights Widmann S R L

De maandelijkse column van Tami.

Het Festival Mundial is al lang niet meer in het Leypark, en nu zelfs helemaal verdwenen. Ik hoop dat er toch ooit weer zo’n mooi festival in Tilburg terugkeert, maar intussen zijn we in de zomer naar andere plaatsen uitgeweken voor het ‘parkfestival-gevoel’.

Zo waren we in Den Haag op De Parade, waar we verschillende korte voorstellingen van theater, dans en muziek bezochten. We waren ook bij het Lucky Foundation Televisiegala, van Sander van de Pavert, de maker van het bekende programma Lucky TV.

In een grote tent zaten we op lange houten banken om het podium, waar op een groot scherm, Sander zijn filmpjes voorbij liet komen met komische toelichting. Op een gegeven moment vroeg Sander om assistentie uit het publiek.

‘Ja, ik!’ riep een Hindoestaans meisje in een opvallende outfit, vlakbij ons. Maar Sander koos twee mannen uit, die op het podium plaatsnamen. ‘Hij hoort mij niet eens,’ sprak het meisje teleurgesteld tot de man naast haar, die achteraf niet bij haar bleek te horen.

De meeste filmpjes van Lucky TV hadden we al eens op de televisie gezien, maar met Sanders verhalen erbij keken we weer met nieuwe ogen. De maker vertelde over zijn inspiratie, werkwijzen en fascinaties.

Het meisje vóór ons, kon niet stil zitten. Ze schudde haar zwarte lokken, gebaarde naar het podium en gaf luidop commentaar. En toen Sander voor de tweede keer om assistentie vroeg, sprong ze op en rende naar voren.

Gretig beklom ze het trapje en eenmaal op het podium, werd ze ook meteen gastvrouw. Bedrijvig schonk ze vanachter de kleine bar op het podium, de glazen van de andere gasten in. In haar pastelkleurige hotpants, topje en een doorschijnende lange rok met split, stal ze bijna de show. Haar stem en lach schetterden door het microfoontje dat ze opgespeld kreeg. Ze stelde zich voor als Gisèle.

Waar de mannelijke deelnemers op het podium terughoudend waren en met getemperde spontaniteit hun opdrachten vervulden, was Gisèle in haar element. Je zou kunnen denken dat ze vast onderdeel was van de show, maar ze was er vooral op gespitst, de aandacht van Sander te trekken.

Sander liet zich niet kennen en zette onverdroten zijn optreden voort. Foto’s van bekende Nederlanders kwamen langs op het scherm. Lucky TV legde hen dwaze teksten in de mond, tot groot plezier van het publiek.

Toen er van de deelnemers op het podium werd verwacht dat ze zelf stemmetjes zouden inspreken voor de beelden die Sander vertoonde, sprak Gisèle haar tekst met zwoel stemgeluid.

Na een half uur kwam de show tot een eind, er was applaus en het publiek stond op en verliet de tent, alweer op weg naar een volgende attractie. De deelnemers op het podium hadden hun microfoontje afgedaan en na Sander de hand geschud te hebben, waren zij ook vertrokken.

Niet Gisèle. Gezeten op een hoge barkruk met de blote benen over elkaar, wachtte ze tot Sander tijd voor haar zou hebben. Vooralsnog negeerde hij haar.

Wij gingen naar buiten en verkenden de rest van het festivalterrein, aten wat lekkers en namen een koele drank. Toen we weer langs de tent van Lucky TV kwamen, stond Gisèle geanimeerd met Sander te praten, die omringd was door nog meer jonge vrouwen.

Gisèle won. We zagen haar later op de avond, toen we over het terrein op weg waren naar de uitgangspoort, arm in arm met Sander. Omdat hij zo lang was en zij een stuk korter, helde hij raar naar één kant en leek het alsof hij haar met zich meezeulde.

Maar het was waarschijnlijk andersom.

Tami

De copyrights voor de foto zijn van widmann s.r.l.