Tot 2 september energietoeslag aanvragen

Bijna dagelijks horen en zien we dat de prijzen voor energie enorm stijgen. Voor velen stijgen de prijzen tot boven draagkracht. De gemeente helpt de mensen met de laagste inkomens maar zij weet niet van elke inwoner wat zijn/haar financiële situatie is. Mensen met een uitkering (zijn bekend bij de gemeente en) hebben de eerste energietoeslag automatisch ontvangen. Maar anderen moeten deze zelf aanvragen. 

Op www.tilburg.nl/energietoeslag vindt u meer informatie en een aanvraagformulier. Hiermee kunt u tot 2 september 2022 de energietoeslag aanvragen.

Hier volgen maximale netto-inkomensbedragen per maand die bepalend zijn voor de energietoeslag:

  • 1244.54 voor alleenstaanden van 21 jaar tot AOW-leeftijd;
  • 1382,89 voor alleenstaanden vanaf AOW-leeftijd;
  • 1600,13 voor een alleenstaande ouder met thuiswonende kinderen van 17 jaar of jonger, vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd;
  • 1685,24 voor een alleenstaande ouder met thuiswonende kinderen van 17 jaar of jonger vanaf AOW-leeftijd;
  • 1777,92 als u getrouwd bent of samenwonend vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd;
  • 1872,49 als u getrouwd bent of samenwonend vanaf AOW-leeftijd.

Als u het inkomen berekent, hoeft u de toeslagen niet mee te tellen. Naast de eerste 800 euro krijgt u nog 500 euro. Op onze vraag wanneer deze volgen, antwoordde de gemeente medio augustus (de kopijdatum van de wijkkrant) dat zij wacht op het geld van het kabinet. Zodra dit er is volgen de eerste betalingen.

Wat als u geen recht hebt op energietoeslag en wel hulp nodig hebt? Het Tilburgs Ondersteuningsfonds (TOF) kan in een aantal gevallen hulp bieden. Kijkt u voor informatie en voorwaarden op www.ondersteuningsfondstilburg.nl . Hebt u hulp nodig bij het aanvragen, dan kunt u elke vrijdagmorgen terecht bij het VERWIJSSPREEKUUR in het Ronde Tafelhuis op het Wagnerplein. De medewerkers helpen u graag.