Een echt wij-gevoel bij WILTI

Wilti

Richard en Jolanda Willemsen hebben iedere dag plezier in het draaien van hun eigen zaak. Sinds 1989 hebben zij WILTI Schoonmaakdiensten.

Volgend jaar bestaan ze dus 25 jaar.

''Daar gaan we zeker een feest van maken. Met onze medewerkers, onze familie en vrienden.” Sinds 18 jaar hebben ze hun zaak aan de Locatellistraat. “Terug naar Stokhasselt”, zegt Jolanda, “ik ben geboren in de Corellistraat.”
Richard, geboren Rotterdammer, maar als kind naar Tilburg verhuisd, was er vroeg bij. Hij startte WILTI toen hij 19 was. “Ik werkte in de glasbewassing, maar wilde eigen baas zijn. Geen idee waarom, want ik had het goed bij mijn baas. Maar dat was mijn droom. Dat werd Willemsen Tilburg, afgekort WILTI.” Hij startte zijn eigen glazenwasserij, vanuit het huis van zijn ouders. Jolanda was toen ook al in de picture. Ze had een baan in de verzorging, en ondersteunde daarnaast WILTI in de boekhouding. “Daarna ben ik nog bij een accountantskantoor gaan werken om de kneepjes van het vak te leren. “Toen onze dochter 17 jaar geleden geboren werd, stopte ik bij dat kantoor en ging geheel aan de slag voor onze eigen zaak.”

Jolanda en Richard hebben inmiddels ieder hun eigen niche gecreëerd binnen WILTI. Richard heeft de glasbewassing, het vloerenonderhoud en het gevel reinigen onder zijn hoede. “De echte mannendingen, waar ook onze mannelijke werknemers werken”, lacht Jolanda. “Ik doe de boekhouding en stuur onze vrouwen aan, die in de schoonmaak zitten. Wij doen dus de buiten- en de binnenboel van onze klanten.” Met klanten als onder andere winkelcentrum het Wagnerplein, museum De Pont en Renova, werkt WILTI in de Tilburgse regio.

WILTI heeft zich gespecialiseerd in het telescopisch wassen met osmosewater. Sinds de arbowet voorschrijft dat glasbewassing niet meer op een ladder mag gebeuren, moet het vanaf de grond. Met osmosewater in een telescopische steel kan zonder te zemen streepvrij worden gewassen. Het droogt op zonder druppels. “Daardoor halen we ook wel eens speciale projecten binnen. Het wassen van boten bijvoorbeeld. Zo mochten we het luxe jacht van Steven Spielberg, dat in Nederland werd gebouwd, wassen. Dat is natuurlijk erg leuk om te doen!”

WILTI is in een kleintje tussen de groten. Met bijna 25 jaar gestage groei op de teller, 18 medewerkers die hun baas zeer trouw zijn en een trouwe tevreden clientèle, is de behoefte er niet om een grote speler te worden. Jolanda: “We onderscheiden ons al vanaf het begin in kwaliteit en niet in kwantiteit. We zijn geen prijsvechters en we pakken meestal de kleine klanten. Die schaal bevalt ons, zo blijft het ons bedrijf. Klanten blijven ons trouw, de medewerkers blijven ons trouw. Een echt wij-gevoel, dat hoort bij ons.”