De voedselbank in Noord, ook iets voor jou?

Tilburgse Voedselbank   Uitgiftepunt Ypelaer

De voedselbank heeft sinds november 2016 een uitgiftepunt in Tilburg-Noord. In dit deel van de stad wonen immers veel inwoners die op of onder de armoedegrens leven en voor wie een rit naar de Voedselbank aan de Beelaerts van Bloklandstraat lastig is. Voor alleenstaande moeders met kleine kinderen, afhankelijk van busvervoer, is het te ver lopen. Minder mobiele mensen in rolstoel of met scootmobiel kunnen er vaak ook niet op eigen kracht komen. Er is nu een uitkomst!

Het uitgiftepunt in wijkcentrum de Ypelaer geeft nu al tientallen pakketten per week uit voor evenveel gezinnen. Meer klanten zijn welkom! Inwoners die al naar de Beelaerts van Bloklandstraat gaan, mogen dat blijven doen. Er is geen verplichting om als bewoner in Noord de pakketten op te halen, maar voor velen is het een uitkomst dat het nu in de Ypelaer kan. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een voedselpakket? Kijk dan op de website van de voedselbank: https://www.tilburgsevoedselbank.nl/voedselpakket/criteria-om-in-aanmerking-te-komen-voor-pakket.
Als je denkt dat je in aanmerking komt of als je het niet zeker weet, kijk dan op: https://www.tilburgsevoedselbank.nl/voedselpakket/hoe-vraag-ik-een-pakket-aan.

Elke dinsdagochtend start de uitgifte van de voedselpakketten. Van kwart voor tien tot tien uur zijn de minder mobiele mensen, bijv. met scootmobiel welkom. Van 10.00 tot 11.00 uur is de uitgifte voor de anderen. De voedselpakketten variëren in grootte en samenstelling, afhankelijk van de gezinsgrootte en of de klant halal eten wenst. En is uiteraard afhankelijk van wat de Voedselbank aangeboden krijgt.

Bekijk het filmpje van de voedselbank hier.