BUURTSPORT IN TILBURG-NOORD

Buurtsport

Buurtsport is al jaren bekend in Tilburg-Noord. Het is een onderdeel van de afdeling Sportbedrijf van de Gemeente Tilburg.

In Noord zijn op dit moment drie buurtsportmedewerkers actief: Dennis Drenthe, Jaap van Loon en Nassar Chakir. Ze organiseren allerlei sportactiviteiten en stimuleren jongeren om daar aan mee te doen. Dennis Drenthe is goed in het motiveren van talenten, waarbij zijn slogan is 'Iedereen heeft talent'. Jaap van Loon weet jongeren enthousiast te maken tijdens activiteiten. Nassar Chakir is altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen voor jongeren.

Sport en Spel

Buurtsport Noord organiseert veel sport- en spelactiviteiten, vooral voor jongens en meiden van 12 tot en met 23 jaar. In de winter binnen en in de zomer buiten, op allerlei sportlocaties en sportpleinen in de wijk. Bijvoorbeeld op het Cruyff Court bij het Ypelaerpark. Ze stimuleren jongeren om hun sporttalenten te benutten. Ze gaan bijvoorbeeld langs hangplekken en bespreken met de jongeren hoe ze hun vrije tijd zinvol kunnen inzetten. Ook bieden ze stage mogelijkheden, helpen ze jongeren op weg bij het organiseren van sportactiviteiten, of begeleiden ze jongeren naar cursussen of andere organisaties. De buursportmedewerkers werken samen met jongerenwerk R-newt, ContourdeTwern, de Wijkraad, de wijkregisseur, WonenBreburg en sportcomplex Drieburcht.

Hier vind je het activiteitenschema van Buurtsport in Noord tot eind april 2018!

Meedoen? Kijk voor de wekelijkse activiteiten op www.sportintilburg.nl.

Of volg de buurtsportmedewerkers op Facebook: www.facebook.com/buurtsport

Update november 2017:

Nasser Chakir heeft voor een bepaalde periode een andere Buurtsportfunctie, hij is nu Coördinator vluchtelingensport.

In zijn plaats is ook voor een bepaalde periode Tharique Lodewijks aangesteld als buurtsportwerker in Noord.

Update 2021:

Ken jij de buurtsporters?