Basisschool neemt afscheid van frisdrank en sapjes

Jogg Februari 2015

Kinderen in Tilburg-Noord drinken steeds meer water.

In samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Tilburg zetten basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zich in om kinderen kennis te laten maken met deze lekkere, gezonde dorstlesser. In de week van 23 februari 2015 gebeurde dat bij basisschool de Lochtenbergh, waar 23 februari met het DrinkWaterbeleid is gestart.

Basisschool de Lochtenbergh trapt af met water drinken

De leerlingen van basisschool de Lochtenbergh mogen vanaf deze week een flesje of bidon met water meenemen naar de pauzes en de gymles. Maandag 23 februari deelden Willem II spelers Mattijs Branderhorst en Robert Braber bidons uit aan alle klassen. Op school staan nu ook mooie JOGG-kratjes om de flesjes in op te bergen tijdens de les. De bidons en kratten zijn ter beschikking gesteld door JOGG: Jongeren op Gezond Gewicht. Op deze manier stimuleert JOGG, samen met ouders en basisscholen, het drinken van water.

Tilburg-Noord is gezond bezig!

Niet alleen basisschool de Lochtenbergh is goed bezig. In heel Tilburg-Noord barst het van de gezonde initiatieven. Zo laten ook de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Tilburg-Noord hun kinderen steeds meer water drinken. JOGG geeft hen Difrax oefenbekers en leuke ‘Ik kies voor DrinkWater’-pakketten. Basisschool de Vlashof gaat deze week van start met de 'Lekker Fit!’ weken. Deze staan in het teken van gezond gewicht, voeding en bewegen. Daarnaast worden er in de schoolvakanties speciale 'Bootcampdagen voor Kanjers' georganiseerd, waarbij kinderen op een leuke en interactieve manier in aanraking komen met bewegen en gezonde voeding.

Over DrinkWater

De DrinkWater campagnes, de ‘Lekker Fit!’ weken en de Gezonde School zijn een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg en de GGD. In de drankjes die kinderen graag drinken zit vaak veel suiker, wat kan leiden tot overgewicht en een slecht gebit. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je één drankje met veel suiker per dag minder drinkt, dit al een positief effect heeft op het gewicht. Water is dan het ideale alternatief. Bovendien is in Nederland water uit de kraan altijd schoon, gezond en veilig.