Basisschool de Regenboog is een Gezonde School door succesvolle JOGG-aanpak

Naamloos

Basisschool de Regenboog is officieel een Gezonde School.

In een jaar tijd haalde de basisschool de themacertificaten 'Bewegen & Sport ' en 'Voeding' en is hiermee is de eerste basisschool in de JOGG-wijk Stokhasselt die beide belangrijke certificaten binnen heeft. Het behaalde certificaat 'Voeding' werdt op vrijdag 11 maart 2016 feestelijk uitgereikt. BS de Regenboog wil op deze manier benadrukken dat zij structureel werkt aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Tilburg is sinds 2013 aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met name in de focuswijk Stokhasselt, maar ook Tilburg-breed, wordt er veel gedaan om een gezonde leefomgeving te creëren. Samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners en de GGD wordt er gestreefd naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Jongeren Op Gezond Gewicht stimuleert daarom betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en een gezonder voedingsaanbod. Het uiteindelijke doel is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 19 jaar om te zetten in een daling.

Het afgelopen jaar zijn er in Stokhasselt mooie activiteiten opgezet om de gezonde leefstijl te bevorderen, waarbij diverse organisaties in de wijk goed samenwerken. De basisscholen, waaronder BS de Regenboog, zijn daarbij belangrijke partners en deelnemers.

Gezonde School aanpak in Tilburg
De GGD, Jongeren Op Gezond Gewicht en het Sportbedrijf werken samen aan het realiseren van Gezonde School-beleid op de Tilburgse basisscholen, waarbij zij zo veel mogelijk aansluiten bij de landelijke Gezonde School aanpak. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Basisschool de Regenboog is zeer actief met de gezonde School aanpak aan de slag gegaan. Zo zorgen ze voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
De Gezonde School is gebaseerd op een integrale aanpak, dus niet alleen aandacht voor educatie, maar ook voor een gezonde schoolomgeving, ouders, leerlingenzorg en regelgeving.
In Tilburg zwerken inmiddels ruim 25 scholen toe naar het behalen van het Vignet "Gezonde School" of extra themacertificaat.

Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.