Wonen

Gegevens van de Huismeesters

Wie is de huismeester en woonconsulent? Wat is het telefoonnummer en e-mailadres? Welke straten behoren tot het gebied? Waar is het huismeesterkantoor?

De contactgegevens van de woonconsulenten en huismeesters voor Tilburg Noord vindt u hier binnenkort!

Wonen in Stokhasselt
Wonen

Stokhasselt is in de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd. De wijk is erg groen en ruim opgezet.Typisch Stokhasselt is de hoogbouw aan de randen van de wijk en laagbouw aan de binnenkant.

Als je in Stokhasselt wilt wonen kun je grofweg kiezen uit deze twee typen woningbouw. Al is daar uiteraard veel verschil tussen. De hoogte en omvang van flats en appartementgebouwen verschilt, er zijn vrijstaande woningen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en seniorenwoningen. Nog steeds wordt er gebouwd aan de wijk. Appartementen worden gerenoveerd en nieuwe, moderne woningen verrijzen.

Wil je meer weten? Informatie over huurwoningen in Stokhasselt is te krijgen bij WonenBreburg, de Tilburgse corporatie die alle huurwoningen van Stokhasselt beheert, klik op http://www.wonenbreburg.nl/ ;

Wil je je inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning in Stokhasselt, dan is daar een speciale website voor: http://www.woninginzicht.nl/ Wilt u melding maken van iets wat mis is in uw huis, of wat er in de wijk gebeurt?
De huismeesters van WonenBreburg werken verspreid door de wijk:
 

Algemeen meldpunt Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg
http://www.tilburg.nl
Voor informatie, tips en klachten kunt u bellen met het meldpunt, telefoonnummer 14 013
 

Buurtbemiddeling
Wonen

Burenruzie? Los het op! Je hebt de sleutel zelf in handen, maar Buurtbemiddeling helpt je daarbij! Buurtbemiddeling inschakelen is heel eenvoudig: bel met het wijkcentrum bij jou in de buurt en vraag naar Buurtbemiddeling. Website: http://www.buurtbemiddelingtilburg.nl

Hoe werkt buurtbemiddeling? Als je een conflict hebt met je buren, of last van overlast waar je zelf niets aan durft te doen? Blijf niet zitten met je problemen. Buurtbemiddelaars luisteren naar je verhaal, en nemen zelf contact op met je buren om de overlast te bespreken. Daarna bemiddelen de buurtbemiddelaars in een gesprek tussen jou en je buren. Tijdens dit gesprek worden er afspraken gemaakt om de overlast te verminderen. Buurtbemiddeling is op vrijwillige basis en bovendien gratis.

2 Reacties

 1. Mieke van den Berg11 05 2018

  Wij zijn bewoners van het Perosihof, grenzend aan de flat aan de Perosistraat.
  Al geruime tijd ergeren wij ons mateloos aan de rotzooi die vanaf de balkons van genoemde flat naar beneden gegooid wordt. Zeer regelmatig liggen er bijvoorbeeld vele gebruikte luiers, kapotte glazen flessen, groente- en fruitafval, verwelkte bloemen, etenswaren (vaak in plastic verpakt) en andere 'overbodige' zaken.
  Omdat dit een groot risico vormt voor de kinderen die er spelen, de dieren uit het park en de huisdieren van de omwonenden, melden wij dit elke keer aan onze gemeente. Na een tijdje wordt dit keurig opgeruimd, waarna alles weer opnieuw begint.
  Ik begrijp dat het niet makkelijk is om de 'schuldigen' te vinden, maar hoeveel baby's zullen er bijvoorbeeld wonen?
  Kan de huismeester van deze flat iets betekenen? Of misschien de bouwvereniging?
  Het is toch te gek voor woorden dat men te lui is om naar de containerruimte te lopen en in plaats daarvan alles maar naar beneden gooit? Moet er eerst iets gebeuren voor dit aangepakt wordt?

 2. H.Boute17 06 2016

  Ik ben lid van het buurtpreventie team Stokhasselt en vindt uw site erg informatief. Zodoende kom ik te weten bij wie ik moet zijn als er raakvlakken komen in mijn werk. Samen zorgen voor een leefbare wijk is een prachtig streven. Een van onze taken is er op gericht er te zijn voor de bewoners. Verder zijn wij de oren en ogen van de gemeente en de politie. Met uw huismeester mevrouw Maike mocht ik een zeer positief gesprek hebben. Ik zou ook graag in de toekomst een gesprek met uw andere huismeesters willen hebben over onze wijk. Een prettige woonomgeving vind ik erg belangrijk.

Uw reactie: