Vishandel Van Wijk Van Gestel

Vishandel Van Wijk Van Gestel

Elke vrijdag thuiswedstrijd Wagnerplein. Veertien meter vis. Elke vrijdag vind je Vishandel Van Wijk Van Gestel op de markt aan het Wagnerplein.

Met twee verkoopwagens naast elkaar. “In de ene wagen verkopen we het traditionele assortiment zoals haring, die we ter plaatse schoonmaken, paling, makreel en uiteraard warme kibbeling en andere soorten gebakken vis”, zegt Ina Van Wijk. “In onze andere wagen bieden we de mensen in Tilburg-Noord meer dan dertig soorten, ook mediterrane, vis.”
In de ‘mediterrane’ kraam verkopen Ina en haar man Arie ansjovis, sardine en inktvis. Maar ook bora, roodbaars en melva. Vissoorten die de mensen afkomstig uit Marokko, Turkije en andere zuidelijke landen, zeker weten te waarderen. Ina: “We zijn een jaar of vier geleden begonnen met deze uitbreiding van ons assortiment en dat is een goede keus gebleken. We spelen in op wat de nieuwe Nederlanders van Stokhasselt van huis uit kennen en graag eten. Best een verandering voor ons bedrijf. De mediterrane vis komt via andere inkoopkanalen en het duurt een poos voor je zo’n traject van inkoop en vervoer op de rit hebt. Vers is voor ons erg belangrijk. Op donderdag telefonisch inkopen in Italië en/of Spanje,  ‘s nachts in gekoelde wagens naar Tilburg en vrijdag in de verkoop op de markt. Vishandel Van Wijk-Van Gestel gaat voor kwaliteit. Tegen een scherpe prijs.
Ina is opgegroeid in de vishandel; al in 1928 begonnen haar ouders een zaak. Eerst in Zuid-Holland en later in Brabant. Samen met haar man Arie begon Ina rond 1980 op de Wagnerplein-markt. “Met een stalletje van amper drie meter”, zegt Ina, “op een wijkmarkt die eigenlijk alles mee had: vlakbij het winkelcentrum, de uitloop van de vrijdagmiddag en met gratis parkeergelegenheid. Dat is gelukkig nog steeds zo. Die combinatie maakt de Wagnerplein-markt tot een van de best lopende wijkmarkten van Brabant.”
Vishandel Van Wijk-Van Gestel is niet enkel op vrijdag te vinden in Tilburg-Noord. Al meer dan twintig jaar wonen Ina en Arie in Stokhasselt. In de Perosistraat hebben zij hun woning met bedrijf aan huis. “Natuurlijk is de wijk in de loop der jaren veranderd”, zegt Ina, “maar je hoort ons totaal niet klagen. Nog steeds hebben we hier het beste van twee werelden. Rustig wonen en ruimte voor het bedrijf. We vinden het erg prettig dat we aan de rand van de woonwijk Stokhasselt wonen. Alternatief was wonen op een industriegebied geweest. Dat vonden we helemaal niet aantrekkelijk. Naast ons woonhuis hebben we onze zaak: de hallen met de opslag voor de vis en ruimte voor drie verkoopwagens en drie grote koelbussen. Anno 2013 is onze vishandel een modern bedrijf met veel aandacht voor vers, duurzaamheid, de beste prijs-kwaliteitverhouding en natuurlijk klantgerichtheid. We adviseren de mensen graag. Dat hoort bij de markt: direct contact, een eerlijk advies en gezelligheid. Onze vaste klanten weten dat te waarderen. Op donderdag treffen de mensen ons op de Westermarkt, op zaterdag aan het Koningsplein in de stad en elke vrijdag spelen we onze  ‘thuiswedstrijd’ aan het Wagnerplein!” 

4 Reacties

 1. heel onbeschofte vrouwen voor zo ver ik het heb kunnen mee maken ruw
  niet vriendelijk vooral tegen buitenlanders.

 2. Marinus24 07 2016

  Jammer dat op de markt de weegschaal word gemanipuleerd door een blonde dame.

 3. Greet Heslinga07 08 2013

  Interessant om te lezen hoe een onderneming als genoemde vishandel van Wijk van Gestel, inspeelt op de multiculturele samenleving.Een bemoedigend positief verhaal van ondernemende mensen, die methun tijd en met hun wijk meegaan zonder gezeur!
  Wens ze alle succces toe.

 4. Edward van den Boogard06 08 2013

  Zeer boeiend!

Uw reactie: