Scholen in Tilburg Noord zaaien én oogsten met Albert Heijn Wagnerplein en Groenrijk Tilburg

Scholen in Tilburg Noord zaaien én oogsten met Albert Heijn Wagnerplein en Groenrijk Tilburg

De lente staat voor de deur en wat is er nu leuker voor kinderen dan aan de slag te gaan met het kweken van eigen groenten en fruit. Dit is natuurlijk dé periode om te starten zodat er later in de lente, zomer of herfst geoogst kan worden.

En dit jaar wordt er ook op scholen in Tilburg Noord flink gekweekt. Albert Heijn Wagnerplein en Groenrijk Tilburg helpen namelijk scholen uit Tilburg Noord met het sparen van zoveel mogelijk moestuintjes voor een leuk, leerzaam en gezond lesprogramma. Naast dat scholen kunnen sparen gaat Groenrijk Tilburg door middel van een workshop 'Moestuinieren' met ze aan de slag om er een echt succes van te maken.


Hoe werkt het dan? Bij Albert Heijn krijg je van maandag 26 februari tot en met 11 maart een moestuinpotje voor iedere € 15 aan boodschappen. Deze moestuintjes kun je natuurlijk mee naar huis nemen maar je maakt scholen in Tilburg Noord heel blij als je het moestuintje doneert aan een school naar keuze. Na afloop van deze 2 weken is het tijd voor actie en gaan de leerlingen ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken.


Daar krijgen ze natuurlijk de nodige hulp bij. Groenrijk Tilburg organiseert in maart een zestal workshops waar de scholen aan kunnen deelnemen en ze aan de slag gaan met echte moestuinexperts.


Daarnaast komt er ook nog een kleurplatenwedstrijd met leuke prijzen, beschikbaar gesteld door AH Wagnerplein en Groenrijk Tilburg. Op beide locaties kunnen kleurplaten worden opgehaald en ingeleverd.


Deze actie van team Albert Heijn Wagnerplein en Groenrijk Tilburg draagt bij aan Jongeren op Gezond Gewicht Tilburg.

0 Reacties

Uw reactie: