Mooie afsluiting Zomertrefpunt

Mooie afsluiting Zomertrefpunt

De laatste middag van het Zomertrefpunt in 2017 voor ouderen, op woensdag 23 augustus jl., was wel een heel bijzondere. Samen met de mensen van de ContactHuiskamer genoten de deelnemers van een heuse binnen picknick.

Daarna was er een bijzonder optreden van de band Goda, helemaal uit Litouwen. De muzikanten, allen met een beperking, zetten met hun percussie de zaal op z'n kop. Een zanger van De Bent, de Tilburgse tegenhanger, bracht ook nog wat mooie liedjes ten gehore.

De 86-jarige heer Hulskramer zat zichtbaar te genieten, meetikkend op het ritme van de muziek. "Ik luister thuis elke dag naar muziek. Een installatie is niet meer nodig, want ik zoek alles op op YouTube!" Ook bij Liny Jansen, deelneemster van de Huiskamer, riep het concert mooie herinneringen op. “Mijn zusje heeft ook een beperking en gaf vroeger ook optredens met haar groep. Als ze dan thuis kwam, vertelde ze dat de mensen zelfs opstonden om te klappen. Ze was dan zo trots!”

Na het optreden werden de aanwezigen ook nog verrast met een mooi aandenken uit Litouwen. Tijdens het laatste onderdeel van de middag mochten de mensen zelf creatief aan de slag. Een onderzetter gemaakt van knijpers? Met een beetje geduld, lijm en goed passen en meten werden er een paar hele mooie gefabriceerd. Het was een mooie afsluiting van een gezellige middag, mede door de inzet van alle vrijwilligers.

 


Het Zomertrefpunt (4 middagen in juli/augustus) werd voor de 11e keer georganiseerd door de werkgroep Ouderen. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd: de Zonnebloem, de KBO, de Montfortparochie, Huize de Heikant, het Ronde Tafelhuis en ContourdeTwern. Het trefpunt wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Tilburg “Verrijk je Wijk” afdeling Stokhasselt en Heikant/Quirijnstok. Meer informatie bij Jannie Haverkamp, sociaal werker bij ContourdeTwern, tel: 013-5421664 of janniehaverkamp@contourdetwern.nl.  

De ContactHuiskamer is een van de vele ontmoetingsactiviteiten in de Ypelaer en vindt plaats elke laatste woensdag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur. Er wordt gezamenlijk geluncht, waarna er diverse activiteiten ondernomen worden, zoals toneel, workshops of film. Meer informatie bij Yolanda Huijsmans, sociaal werker bij ContourdeTwern, tel: 013-4552928 of yolandahuijsmans@contourdetwern.nl.

Foto's

0 Reacties

Uw reactie: