Groet en ontmoet in de Ruilwinkel

Groet en ontmoet in de Ruilwinkel

“Ik heb hier een vriend ontmoet”, zegt een regelmatige bezoeker van de Ruilwinkel. Bij de ruilwinkel in Tilburg Noord kun je winkelen en klusjes laten doen zonder geld.

Een groot deel van de winkel is ingericht als ontmoetingsplek waar bezoekers graag aanschuiven voor een kopje koffie of thee.

Sommige mensen komen gewoon lekker snuffelen, op zoek naar een leuk  jurkje, een boek voor op het nachtkastje of een cadeautje voor de aardige buurman. Andere bezoekers komen ook voor een verrassende ontmoeting en om bij te praten met andere vaste gasten.

Vanaf de start is de sociale functie van de ruilwinkel erg belangrijk. In tijden van groeiende eenzaamheid weten mensen elkaar te vinden aan de ontmoetingstafel. Er wordt gekletst over koetjes en kalfjes of er worden afspraken gemaakt over een dienstenruil.

De ruilwinkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Allemaal hebben ze een ander motief om hier te werken. De een vindt het leuk om zich in te zetten voor het goede doel, de ander is op zoek naar een zinvolle daginvulling. Allemaal doen ze gezellige contacten op met collega’s en bezoekers.

Loop eens binnen om te snuffelen of groet en ontmoet andere bezoekers aan de koffietafel. Informeer desgewenst naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de winkel.

Telefoon: (013)5908593

Internet: Website!

Facebook: http://www.facebook.com/ruilwinkelypelaer

0 Reacties

Uw reactie: