De voedselbank in Noord, ook iets voor jou?

De voedselbank in Noord, ook iets voor jou?

De voedselbank heeft sinds november 2016 een uitgiftepunt in Noord. Lex Teurlings en Joke Roovers van de Wijkraad hebben zich daar voor ingezet. In Stokhasselt en de Vlashof wonen immers veel inwoners die op of onder de armoedegrens leven en voor wie een rit naar de Voedselbank aan de Beelaerts van Bloklandstraat lastig is.

Voor alleenstaande moeders met kleine kinderen, afhankelijk van busvervoer,  is het te ver lopen. Minder mobiele mensen in rolstoel, of met scootmobiel kunnen er vaak ook niet op eigen kracht komen. Er is nu een uitkomst!
Het uitgiftepunt in de Ypelaer geeft nu al 46 pakketten uit en helpt daar 135 bewoners mee. Meer klanten uit de rest van Noord zijn welkom! Inwoners van noord die al naar de Beelaerts van Bloklandstraat gaan, mogen dat blijven doen. Er is geen verplichting om als noordbewoner in Noord de pakketten te halen. Maar voor velen in Noord is het een uitkomst dat het nu in de Ypelaer kan. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een voedselpakket, kijk dan op de website van de voedselbank. http://www.tilburgsevoedselbank.nl/home/

Aanmelding geschiedt via sociale instanties zoals het IMW, bewindvoerders, schuldhulpverlening. De voedselbank in de Ypelaer draait op vele vrijwilligers. Ook vermeldenswaardig is de schenking door Het Boekenschop van de koelboxen. Zonder ieder van hen is deze service niet mogelijk.


Elke dinsdagochtend start de uitgifte van de voedselpakketten. Van kwart voor tien tot tien uur zijn de minder mobiele mensen, bijv. met scootmobiel welkom, van 10.00 tot 11.30 uur is de uitgifte voor de anderen. De voedselpakketten variëren in grootte en samenstelling, afhankelijk van de gezinsgrootte en of de klant halal eten wenst. En is uiteraard afhankelijk van wat de Voedselbank aangeboden krijgt.

Bekijk het filmpje van de voedselbank hier.
 

1 Reacties

  1. Natacha05 12 2016

    Super mooi initiatief!

Uw reactie: