Al 22 jaar een vaste klantenkring

Al 22 jaar een vaste klantenkring

Midden jaren negentig kwam Marian de Jong  in Stokhasselt wonen, ze was onbekend met Tilburg. “Mijn man kreeg een baan hier. Ik had een praktijk als schoonheidsspecialiste. Huidstudio Beauté heb ik vervolgens in deze wijk verder uitgebouwd.”

Marian is gespecialiseerd in huidproblemen zoals veroudering, acne, pigmentstoringen, een gevoelige huid, maar ook overbeharing. Sommige behandelingen worden vergoed door de ziektenkostenverzekering.  Ondanks de economische crisis houdt haar zaak het goed. “Al 22 jaar werk ik met producten van de Duitse merken Deynique en Schrammek. Daarmee heb ik een vaste klantenkring opgebouwd. Intensieve schoonheidsbehandelingen worden thuis met synergetisch versterkende preparaten voortgezet en met huidvriendelijke voeding en beweging aangevuld. Als ik nieuwe klanten krijg, is dat ook vaak omdat ze voor behandelingen met deze producten komen."
Ze woonde ongeveer 10 jaar in de Monteverdistraat, tussen het Wagnerplein en het Verdiplein. "In een fijn huis, naast de woning had ik mijn praktijk. Op een gegeven moment wilden we toch wat meer ruimte en privacy. Want in de Monteverdistraat was er altijd leven op straat, je hoorde en wist veel van elkaar. Een beetje een dorpse sfeer. Rond de eeuwwisseling verloederde het in Stokhasselt ook wat. Ik denk dat dat komt doordat er toen een grote stroom vluchtelingen werd gehuisvest. Hoe dan ook, wij verhuisden naar Stokhasselt-Zuid, ook wel de Goudkust genoemd."
Voor Marian was deze buurt een verrassing. "Dat was het ook voor mijn klanten. Goh, wat een mooie wijk, ik wist niet dat dat hier zo was", hoorde ik vaak. "De mensen in dit deel van Stokhasselt leven anders”, vindt Marian. “Ze laten je met rust. Ze zijn ook heel privé over hun eigen leven. Over het algemeen hebben ze meer carrière gemaakt. Maar vergis je niet, hier wonen ook mensen die  problemen hebben. Sommige huizen in deze wijk staan al jaren te koop.”
Marian is van mening dat er vaak negatief over Stokhasselt gepraat wordt. “Ik vind dat je dat een andere wending moet geven. In andere wijken heb je ook problemen, het zou wel wat positiever mogen.  Terwijl hier alle voorzieningen zijn die je nodig hebt. Dit deel van Tilburg biedt zo veel meer. Het is mooi groen en lekker ruim. En de verloedering? Daarvan is geen sprake meer. ” 

0 Reacties

Uw reactie: